Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

ABD´DEN İSRAİL´E BİR DESTEK DAHA: SADIK MÜTTEFİKİMİZDİR

ABD yönetimi, İran ve Suriye´ye karşı İsrail´in kendini savunma hakkını desteklerken İran´ı bölgede "provokatif" eylemler gerçekleştirmekle suçladı.

ABD´DEN İSRAİL´E BİR DESTEK DAHA: SADIK MÜTTEFİKİMİZDİR

eyaz Saray Basın Sözcülüğünden yapılan yazılı açıklamada, ABD yönetiminin İsrail´e destek verdiği belirtildi.

BARIŞ YOLUNDA ÇALIŞMAYA ÇAĞIRIYORUZ

Açıklamada, "İsrail, ABD´nin sadık müttefikidir, biz İsrail´in İran destekli Suriye´ye ve Suriye´nin güneyindeki milislere karşı kendini savunma hakkını destekliyoruz. İran ile müttefiklerini, provokatif eylemlerine son vermeye ve bölgesel barış yolunda çalışmaya çağırıyoruz." ifadelerine yer verildi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert´in dün yaptığı yazılı açıklamada da "ABD, bugün İsrail sınırında gerginliğin artmasından dolayı derin kaygı duymaktadır ve İsrail´in egemenliğini ve kendisini koruma hakkını güçlü bir şekilde desteklemektedir." değerlendirmesinde bulunulmuştu.

İsrail ordusu, Suriye´den kalkan ve İran´a ait olduğu belirtilen bir insansız hava aracının (İHA) İsrail hava sahasını ihlal etmesi üzerine düşürüldüğünü duyurmuş, buna karşılık Suriye´de İran´a ait hedeflere hava saldırısı düzenlendiğini açıklamıştı.

İsrail ordusu, Suriye´de bulunan "İran hedeflerine" saldırı düzenlerken jetlerinin uçaksavar ateşiyle hedef alındığını ve bir F-16´sının düştüğünü bildirmişti.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER