Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

ABD´DEN "DOLAR 7 TL OLACAK" İDDİALARINA İLİŞKİN AÇIKLAMA

ABD Büyükelçiliği tarafından doların 7 TL olacağı iddialarına ilişkin beklenmeyen açıklamalar geldi. ABD-Türkiye krizinde yeni bir evreye girildi.

ABD´DEN

ABD´nin rahip Brunson krizi nedeniyle Türkiye´ye uyguladığı yaptırımlar, dolar kurununda yukarı yönlü hareketlere neden olmuş, dolar 5.40 seviyesine dayanmıştı. Gün içerisinde ön mutabakat için Washington´a gönderilecek heyetin belli olması, ardından ABD Büyükelçiliğince yapılan açıklamalar, ilişkilerde yumuşama sağladı.

ABD-Türkiye arasında yükselen tansiyon bir krize dönüşmüş, yaptırımlar ve art arda açıklamalar gelmişti. Ancak bugün öğle saatlerinde gelen haberler, tansiyonu düşürdü. 

Bir süredir sosyal medyada konuşulan doların 7 TL olacağına ilişkin söylentiler, kurun reel düzeyde 7 TL olduğuyla ilgili iddialara ABD Büyükelçiliği tarafından açıklama yapıldı.

Büyükelçilik: "Bir Amerikalı yetkilinin, Amerikan dolarının 7 TL olacağı tahmininde bulunduğu yönünde tamamen temelsiz ve sorumsuz haberlerin Türk medyasında yer alması çok talihsiz ve rahatsız edicidir. Bu, uydurulmuş ve temelsiz bir yalandır." dedi. 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER