Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

ABD´den 4 ülkeye muafiyet hakkı: 90 gün daha İran yaptırımlarına dahil edilmeyecekler

ABD, İran´la sivil nükleer çalışmalar yapmasına izin verilen Rusya, Çin, İngiltere ve Fransa´ya tanınan yaptırım muafiyetinin 90 gün daha uzatıldığını duyurdu.

ABD´den 4 ülkeye muafiyet hakkı: 90 gün daha İran yaptırımlarına dahil edilmeyecekler

ABD, nükleer anlaşma kapsamında İran´la sivil nükleer çalışmalar yapan anlaşmanın tarafı ülkelere yaptırım muafiyetini 90 gün daha uzattı. 

ABD Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, 2015´te varılan nükleer anlaşma kapsamında, İran´la sivil nükleer çalışmalar yapmasına izin verilen Rusya, Çin, İngiltere ve Fransa´ya tanınan yaptırım muafiyetinin 90 günlüğüne uzatıldığı belirtildi. 

"EKONOMİK BASKI VE İZOLASYON ARTACAK"

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Bugünkü eylem İran´ın sivil nükleer programının gözetiminin sürdürülmesine katkı sağlayacak, yayılma riskini azaltacak, İran´ın nükleer silaha erişmek için ihtiyaç duyduğu süreyi azaltabilme kabiliyetini engelleyecek ve rejimi hassas amaçlar için yeni tesisler oluşturmaktan alıkoyacaktır." 

İran´ın yapılan diplomasmıi çağrılarını reddettiği savunulan açıklamada, "İran rejimi diplomasiyi reddettiği ve nükleer programını genişletmeye devam ettiği sürece ekonomik baskı ve diplomatik izolasyon artacaktır." denildi.

Devamı>>>



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER