Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

ABD´de Türkiye´yle ilgili kritik toplantının tarihi belli oldu

S-400´lerin Türkiye´ye teslimi sonrasında ABD yaptırımları konuşulmaya başlandı. Konuyla ilgili henüz bir karar vermeyen ABD, bu toplantıyla konuyu karara bağlayacak.

ABD´de Türkiye´yle ilgili kritik toplantının tarihi belli oldu

Türkiye´nin bir NATO üyesi ve Amerikan müttefiki olarak Rusya´dan S-400 hava savunma sistemleri satın almasının Washington´da başlattığı tartışma sürüyor.

Türkiye´ye yaptırım uygulanması yönünde baskı altında bulunan ABD Başkanı Donald Trump, bütün Cumhuriyetçi Senatörleri toplantıya çağırdı.

Washington Post´un haberine göre Trump tüm senatörlere bir davetiye göndererek salı günü TSİ 23.00´da Beyaz Saray´da bir toplantı düzenleneceğini duyurdu. Trump´ın adına gönderilen davetiyenin konu kısmına ?Türkiye yaptırımları´ yazıldı.

ABD geçtiğimiz salı günü Türkiye´nin F-35 uçaklarını program ortaklığını askıya almıştı. Trump ise yaşananların Türkiye açısından ?adil olmadığını´ ve Türkiye´nin Barack Obama yönetiminden Patriot sistemleri alamadığı için S-400´lere yöneldiğini söylemişti. Bazı Cumhuriyetçi senatörler ise Türkiye F-35´lerin ötesine geçen yaptırımlar uygulanması için bastırılıyor. Amerikan basını, senatörlerin Amerika´nın Hasımlarıyla Yaptırımlar Yoluyla Mücadele Etme Yasası (CAATSA) kapsamında Türkiye´ye yaptırım uygulanması için Trump´a baskı yapmak amacıyla bizzat telefon ettiklerini söylemişti.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER