Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

ABD´DE OY VERME İŞLEMİ SONA ERDİ

Türkiye´de 24 Haziran´da yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekili Seçimi için ABD´de oy verme işleminin son gününde New York´ta vatandaşlar sandıklara yoğun ilgi gösterdi.

ABD´DE OY VERME İŞLEMİ SONA ERDİ

 Türkiye´de 24 Haziran´da yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekili Seçimi için ABD´de yaşayan Türk vatandaşlarının oy verme işlemi sona erdi.

ABD´de 9 Haziran´da başlayan oy verme işleminin son gününde New York´ta vatandaşlar sandıklara yoğun ilgi gösterdi.

Oy kullanmaya gelen vatandaşlar Türkiye´nin New York Başkonsolosluğu önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

Oy verme işlemi, New York, Washington D.C, Boston, Miami, Houston, Chicago ve Los Angeles´taki seçim merkezlerinde yerel saat ile dün 21:00´da sona erdi.

Kullanılan oylar ise sandık ve seçim görevlilerinin gözetiminde mühürlendikten sonra bugün uçakla İstanbul´daki yurt dışı seçim bölgesi başkanlığına gönderilecek.

Türkiye´nin New York Başkonsolosu Ertan Yalçın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, New York´ta kayıtlı 40 bin 18 bin seçmen bulunduğunu ve 9 günde 12 bin 845 seçmenin oy kullandığını söyledi.

AK Parti Amerika Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı Levent Ali Yıldız ise 9-17 Haziran tarihleri arasında ABD´deki tüm temsilciliklerde oy kullanma işleminin herhangi bir olumsuzluk yaşanmadan tamamlandığını ifade etti.

Tüm oyların mühürlenerek bugün Türkiye´ye gönderileceğini belirten Yıldız, şunları kaydetti:

´´Vatandaşlarımızın oy verme işlemini kolaylaştırmak amacıyla yapmış olduğumuz otobüs ve ulaşım organizasyonun pozitif etkilerini gördüğümüzü düşünüyorum. Seçim sonuçlarının ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum.´´

Öte yandan Washington ve civarında yaşayan Türkler, oy verme işleminin son gününde akşam saatlerine kadar Türkiye´nin Washington Büyükelçiliğindeki sandıklarda oylarını kullandı.

Washington´da kullanılan oylar da sandık ve seçim görevlilerinin gözetiminde mühürlendikten sonra bugün uçakla İstanbul´daki yurt dışı seçim bölgesi başkanlığına iletilecek.



Anahtar Kelimeler: VERME İŞLEMİ SONA ERDİ

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER