Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

ABD´de kadınlar, Trump hükümetini protesto etti

ABD´de bu yıl üçüncüsü düzenlenen Kadınlar Yürüyüşü´ne katılan on binlerce kişi, başta Washington ve New York olmak üzere ülke genelindeki eylemlerle Donald Trump yönetiminin politikalarını protesto etti.

ABD´de kadınlar, Trump hükümetini protesto etti

Başkent Washington´da Freedom Plaza civarında sabah saatlerinde bir araya gelmeye başlayan göstericiler, ellerindeki döviz ve pankartların yanı sıra attıkları sloganlarla Trump International Hotel´in önünde buluştu.

Göstericiler, burada Trump yönetiminin göç, Meksika sınırına duvar ve cinsiyet eşitliği gibi çeşitli başlıklardaki politikaları hakkında slogan atarak, yürüyüşlerine devam etti.

19-01/20/aw601574_02.jpg

Soğuk havanın hakim olduğu Washington´daki yürüyüşe Amerikalı Müslüman sivil toplum örgütleri de destek verdi.

´DUVAR´A, TRUMP´A HAYIR´

New York´taki Kadınlar Yürüyüşü´ne geçen yapılan 6 Kasım ara seçimlerinde Kongre´ye seçilerek en genç üye ünvanını alan New York eyaleti Demokrat vekili Alexandria Ocasia-Cortez de katıldı.

19-01/20/aw601574_01.jpg

Manhattan Columbus Circle´a yakın Trump International Hotel ve Tower binası önünde toplanan göstericiler, burada Ocasia-Cortez´in yaptığı kadın haklarını savunan ve Trump´ın politikalarını eleştiren kısa konuşmasından sonra FogoAzul gösteri bandosu eşliğinde Bryant Park´a doğru yürüdü.

19-01/20/aw601574_03.jpg

Göstericiler, ellerinde taşıdıkları Trump maskotlarının yanısıra, "Duvar´a hayır, Trump´a hayır", "Trump, hükümeti aç" yazılı pankart ve attıkları sloganlarla hükümeti protesto etti.

19-01/20/aw601574_05.jpg

Sayıları yaklaşık 20 bin olduğu tahmin edilen göstericiler, olaysız dağıldı.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER