Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

ABD´DE GÖRÜLEN HAKAN ATİLLA DAVASINDA KARAR

ABD´nin New York kentinde görülen eski Halk Bankası Genel Müdür Yardımcısı Atilla´nın ceza duruşmasında Yargıç Berman, Atilla´ya 32 ay hapis cezası verdi.

ABD´DE GÖRÜLEN HAKAN ATİLLA DAVASINDA KARAR

ABD´deki İran yaptırımları davasında suçlu bulunan eski Halk Bankası Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla, davaya bakan Yargıç Richard Berman´ın açıkladığı karara göre 32 ay hapis cezası aldı.

Davanın yargıcı Berman, New York Güney Bölgesi Federal Mahkemesi´nde yargılanan Attila hakkındaki kararını açıkladı.

Sabah saatlerinde başlayan ceza duruşmasının sonunda açıklanan karara göre Atilla, 32 ay hapis cezası aldı. Yaklaşık 14 aydır hapiste bulunan Atilla´nın hapiste geçirdiği sürenin 32 aydan düşüleceği bildirildi.

Atilla´nın avukatları kararı temyize götüreceklerini açıkladı.

ABD´deki İran yaptırımları davasında 3 Ocak´taki duruşmadan suçlu bulunan Atilla´nın ceza duruşması son olarak 7 Mayıs´tan 16 Mayıs´a ertelenmişti.

Savcılık ise davanın yargıcı Berman´dan Atilla için 188 aydan fazla (15,5 yıl) hapis ile 50 bin ila 500 bin dolar para cezası vermesini talep ediyordu.

Atilla´nın avukatları ayrıca, bu davanın benzersiz bir dava olduğuna, İran´a yönelik yaptırımları ihlal eden birçok uluslararası bankaya sadece para cezası kesilip hiçbir çalışanına dava açılmazken ABD ile hiçbir bağlantısı bulunmayan Atilla´nın yargılandığına ve kanıtların Atilla´nın, ´´aç gözlülüğünün peşinden giden, bu entrikanın mimarı Rıza Sarraf´ın komplosuna alet edilen bir devlet memuru olduğunu gösterdiğine´´ dikkati çekmişti.

Jüri, Atilla´yı hakkındaki 6 suçlamanın 5´inden suçlu bulmuş, "kara para aklama" suçlamasında ise masum olduğuna karar vermişti.

ABD´nin İran´a yönelik yaptırımlarını delmekle suçlanan ve 19 Mart 2016´da ABD´de tutuklanan iş adamı Rıza Sarraf, yargılanmasına kısa bir süre kala 26 Ekim 2017´da hakkındaki suçlamaları kabul etmiş ve savcılıkla iş birliğine gitmişti.

Eski Halk Bankası Genel Müdür Yardımcısı Atilla ise 27 Mart 2017 New York´ta gözaltına alınmış ve davanın tek sanığı olarak yargılanmıştı.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER