Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

ABD: Suriye'de 2 El Kaide lideri drone ile öldürüldü

Amerikan ‘Fox News' ağının haberine göre ABD ordusu, baskının "iki kıdemli El Kaide ajanının öldürülmesiyle sonuçlandığını" duyurdu.

ABD: Suriye

ABD ordusu, "El Kaide" bağlantılı "Din Muhafızları" örgütünün iki liderinin Suriye'nin İdlib kırsalında drone baskını düzenleyerek öldürüldüğünü iddia etti.

Amerikan ‘Fox News' ağının haberine göre ABD ordusu, baskının "iki kıdemli El Kaide ajanının öldürülmesiyle sonuçlandığını" duyurdu.

ABD Merkez Komutanlığı sözcüsü Binbaşı Beth Riordan tarafından yapılan açıklamada, “Saldırının ABD ordusunun Eylül ortasından bu yana Suriye'de gerçekleştirdiği bir insansız hava aracıyla yapılan ilk saldırı olduğu" belirtildi.

Yerel Suriye web siteleri, İdlib'in batı kırsalındaki Arab Saeed köyü yakınlarında bir insansız hava aracının bir otomobili hedef alan bir hava saldırısı düzenlediğini bildirdi.

Hedef alınanların isimleri resmi olarak açıklanmadı; ancak Ortadoğu Enstitüsü'nden bir araştırmacı Charles Lister, "Twitter'da" öldürülen isimlerin El Kaide'ye bağlı "Din Muhafızları" örgütünün liderlerinden"Ebu Dhar al-Masri" ve "Ebu Yusuf el Mağribi" olduğunu söyledi.

2018 yılında kurulan “Din Muhafızları" örgütü, El Kaide'den kopmayı reddetmişti. Örgüt, Heyet Tahrir el-Şam'a (HTŞ) muhalif olmasıyla biliniyor.

Din Muhafızları örgütü, "Ceyş el-Malahim, Ceyş el-Sahil, Badia Ordusu, Saraya al-Sahel, Kabil Şirketi, Cund al-Şeriat" gibi grupları ve "Cund el-Aksa" kalıntılarını içeriyor ve bunlar, eski adı Ebu Hammam el Şami olan El Şam Kurtuluş Karargahı'nın lideri tarafından yönetiliyor.

Din Muhafızları'nın askeri faaliyeti, Batı İdlib'den, Lazkiye'nin kuzey kırsalına kadar odaklanıyor.

Örgüt, El Kaide'ye bağlı ve Suriye konusunda uluslararası anlaşmaların tüm sonuçlarını reddediyor.

Kaynak: timeturk.com



Anahtar Kelimeler: : Suriye' Kaide lideri drone öldürüldü

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER