Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

ABD, YPG´ye gizli silah sevkiyatı yaptı

ABD, Kuzey Suriye´de ana omurgasını YPG´nin oluşturduğu Demokratik Suriye Güçleri´ne (DSG) 300 tır silah ve zırhlı araç gönderdi. Ağır silahların da yer aldığı sevkiyat Türkiye´nin tepkisi nedeniyle gizlilik içinde yapıldı.

ABD, YPG´ye gizli silah sevkiyatı yaptı

Milliyet internet sitesinin haberine göre, yardımların kesilmesi için Türkiye´nin ABD nezdinde girişimleri sürerken bölgeye yönelik uzun tır konvoyu eşliğinde silah ve mühimmat sevkiyatı yapıldı. DSG kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Deyr ez Zor bölgesinin Suriye-Irak sınırında yer alan Hajin ve Bagoz kasabalarını kontrol eden DEAŞ´a yönelik kapsamlı operasyonlar düzenleyen DSG güçleri, ABD´nin hava desteğine rağmen başarılı olamadı. Sayıları yaklaşık 2 bin 500 civarında olan DEAŞ grubu, "Son kale" olarak bilinen bölgede direniş gösteriyor. Operasyona karşı operasyonla yanıt veren DEAŞ, kısa süre önce DSG´ye büyük kayıp verdirmiş ABD´nin verdiği silah ve çok sayıda zırhlı aracı ele geçirmişti.  

ABD, Hajin´de direnen DEAŞ´a karşı sürdürülen operasyona destek amacıyla bölgeye 300 tırla yeni silah ve zırhlı araç gönderdi. Silah ve zırhlı araç sevkiyatı Türkiye´nin tepki göstermesi nedeniyle büyük bir gizlilik içinde gece yapıldı. Sınırdan geçirilen silah ve mühimmat yüklü araç konvoyunun büyük bölümü operasyonların sürdüğü Deyr ez Zor bölgesine gönderildi.

DEAŞ´la mücadele kapsamında ABD tarafından DSG´ye bugüne kadar 6 bin 700 tır silah  ve zırhlı araç gönderirken Türkiye, yardımların derhal kesilmesini talep ediyor.



Anahtar Kelimeler: gizli silah sevkiyatı yaptı

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER