Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

ABD, TRABZON LİMANI´NA GÖZ DİKTİ

Rusya ile Gürcistan arasında devam eden gerginliği fırsata çevirmek isteyen Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Trabzon Limanı´na göz dikti

ABD, TRABZON LİMANI´NA GÖZ DİKTİ

Rusya ile Gürcistan arasında süren gerginliği fırsata dönüştürmek isteyen ABD´nin bir komutanı geçen yıl Trabzon´a giderek kentte incelemelerde bulunduğu ve Trabzon Limanı´nın savaş gemilerinin demirlemesine uyumlu olup olmadığını sorduğu ortaya çıktı. Söz konusu komutan daha da ileri giderek Trabzon Limanı´nı askeri gemiler için istediği de öne sürüldü. ABD´li heyetin Gürcistan´a geçmeden önce Trabzon´a geldiği ve burada da özellikle deniz limanını gezdiği kaydedildi.

AMAÇ KARADENİZ´E GELMEK

Karadeniz´in en stratejik limanı olan Trabzon Limanı geçmişte NATO askeri limanı olarak kullanılıyordu. ABD´nin Karadeniz sularına gelme hevesi yıllardır devam ediyor. Bunun için de Trabzon Limanı´na askeri gemilerini yerleştirerek oluşacak gerginlik durumunda bölgede etkin rol oynamak istiyor. Gürcistan ile dirsek temasında olan ABD, Rusya´ya karşı Trabzon Limanı´ndan faydalanmak istiyor.

 

TEKLİF KABUL EDİLEMEZ

Trabzon Limanı yetkilisi konuyla ilgili gazetemize açıklamalarda bulundu. Yetkili, tarihin belli dönemlerinde ABD´nin bu limana göz diktiğini belirterek, ?Son olarak Rusya ile Gürcistan arasında gerilimin arttığı bir dönemde ABD´li bir yüzbaşı ABD savaş gemilerini limana demirlemek istediklerini bize iletti. Trabzon Limanı stratejik bir öneme sahip. Bunu onlar da bildikleri için bize bu teklifte bulundular. Bizde bu teklifin kabul edilemeyeceğini kendilerine illettik? ifadelerini kullandı.



Anahtar Kelimeler: TRABZON LİMANI DİKTİ

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER