Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

ABD öncülüğündeki koalisyon teslim olması için DEAŞ´la pazarlıkta

ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri ve terör örgütü YPG/PKK, Suriye´nin Deyrizor ilinde, Fırat´ın doğusundaki bir beldede sıkışan DEAŞ´lıların teslim olması için örgütle görüşmeler yapıyor.

ABD öncülüğündeki koalisyon teslim olması için DEAŞ´la pazarlıkta

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri ve YPG/PKK´lı teröristler, Deyrizor´un Bagoz beldesinde sıkışan terör örgütü DEAŞ ile aracılar vasıtasıyla pazarlık ediyor. 

Koalisyon güçleri, müzakereler nedeniyle Fırat´ın doğusundaki Bagoz beldesine yönelik saldırlarına ara verdi.

Binlerce sivilin sıkıştığı beldeye dün 7 tır insani yardımın girişine izin verildi.

Saldırıların devam etmesi halinde bombardımanlardan kaçarak yaklaşık 30 kilometrekarelik Bagoz´a sığınan binlerce sivilin hayatından endişe ediliyor.

Koalisyondan konuya ilişkin henüz açıklama yapılmadı.

Deyrizor´da son durum

ABD´nin havadan, Fransa´nın karadan topçu atışlarıyla destek verdiği YPG/PKK, 11 Eylül 2018´de DEAŞ´ı Deyrizor´dan tamamen çıkarmak için saldırılar başlatmıştı. YPG/PKK, Deyrizor´da DEAŞ´ın son kalesi konumundaki Heccin ilçe merkezini işgal ettikten sonra ilçenin diğer beldelerini de ele geçirmek için harekete geçmişti. Halihazırda DEAŞ, Deyrizor ilinin doğu kırsalında sadece Bagoz beldesinde varlık gösteriyor. Deyrizor´da Fırat Nehri´nin batısındaki bölgede ise Esed rejimi güçleri bulunuyor.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER