Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

ABD İran için Irak senaryosunu devreye aldı

ABD, 2003 yılında kimyasal silahlar var diyerek işgal ettiği Irak senaryosunu, İran için devreye aldı. ABD, daha önce yaptığı açıklamalarda İran´ın nükleer anlaşmayı ihlal ettiğini ve anlaşmadan çekileceğini belirtmişti. Son olarak, ABD´nin BM Daimi Temsi

ABD İran için Irak senaryosunu devreye aldı

ABD, 2003 yılında kimyasal silahlar var diyerek işgal ettiği Irak senaryosunu, İran için devreye aldı.

ABD, daha önce yaptığı açıklamalarda İran´ın nükleer anlaşmayı ihlal ettiğini ve anlaşmadan çekileceğini belirtmişti.

ABD´nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Nikki Haley, "inkar edilemez" kanıtların, İran´ın Yemen´de Husilere füze tedarik ederek uluslararası hukuku ihlal ettiğini ortaya koyduğunu söyledi.

Washington´da bir askeri üstte füze parçalarını gösteren Haley, Yemen´de Husi militanlar tarafından Suudi Arabistan´a fırlatılan füzelerin parçaları da dahil son zamanlarda ortaya çıkarılan kanıtları sundu.

Füze parçalarında İran´da üretildiğini gösteren işaretler bulunduğunu belirten Haley, bu parçaların İran´da üretilen silahlara özgü teknik özellikler taşıdığını ileri sürdü.

Bu durumun, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) kararlarının "bariz ihlali" olduğunu savunan Haley, uluslararası toplumun, nükleer anlaşma dolayısıyla "başka bir yol aradığının" söyledi.

Haley, ABD´nin, İran´ın tavrına karşı çıkan diğer ülkeleri bir araya getireceğini belirtti.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER