Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

ABD İNCİRLİK´TEN ÇEKİLİYOR İDDİASI DOĞRU MU?

ABD´nin Katar´daki üssünü Suudi Arabistan´a, İncirlik´teki uçakları da Doğu Avrupa´daki üslere götüreceği iddia edildi. İsrail istihbaratına yakın DEBKAFile sitesi ABD´nin İncirlik´ten çekileceğini iddia eden bir haber yayınladı. DEBKAFile sitesi, ABD´nin

ABD İNCİRLİK´TEN ÇEKİLİYOR İDDİASI DOĞRU MU?

ABD´nin Katar´daki üssünü Suudi Arabistan´a, İncirlik´teki uçakları da Doğu Avrupa´daki üslere götüreceği iddia edildi. İsrail istihbaratına yakın DEBKAFile sitesi ABD´nin İncirlik´ten çekileceğini iddia eden bir haber yayınladı. DEBKAFile sitesi, ABD´nin Katar ve Türkiye´deki hava üslerini boşaltma karar verdiğini iddia ettiği haberinde, iddialarını askeri kaynaklara dayandırdı. ABD´nin İncirlik üssü yerine Yunistan´a taşıyabileceği dile getirildi.

Suudi Veliaht Prensi Muhammed bin Selman´ın 20 Mart´ta yaptığı Washington ziyaretinde ABD Başkanı Donald Trump görüşmüş ve Katar´daki ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı üssü el Udeyd´in Suudi Arabistan´a taşınması planının onaylandığını iddia edildi.

İddiaya göre, El Udeyd´deki Amerikan teçhizatı, Suudi Arabistan´ın başkenti Riyad´ın 77 kilometre güneyindeki El Kharj yakınlarındaki Prens Sultan Hava Üssü´ne taşınmaya başlandı. Haberde, bu üssün, 2003´teki Irak işgaline dek, 15 yıl boyunca Körfez´deki ana Amerikan üssü olduğu hatırlatıldı.

´İncirlik´ten taşınma başladı´

Haberde, Trump yönetiminin ?bir diğer büyük adımı atma, hava kuvvetlerini çekip İncirlik´ten çıkma sürecinde´ olduğu da öne sürüldü. DEBKAfile´a konuşan kaynaklar, bu iddianın ?tekrar tekrar yalanlanmasına rağmen doğru olduğunu´ öne sürdü. Askeri kaynakların iddiasına göre, İncirlik´teki Amerikan uçakları ve teçhizatı şimdiden Doğu Avrupa´ya taşınmaya başlandı. İddiaya göre, Pentagon İncirlik´in yerine düşündüğü yerler arasında Yunanistan´ın güneyindeki Andravida da bulunuyor.

Haberde Katar ve Türkiye üslerine ilişkin iddia konusunda, ?Bu iki adım birbiriyle bağlantılı. Türkiye Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Suudi yöneticilerle bir kavgaya sıkışan Katar Emiri´nin ateşli bir destekçisi oldu. Türkiye kısa süre önce Katar´da büyük bir askeri üs kurdu. Suudi veliaht prens ile müttefiki olan Birleşik Arap Emirlikleri Şeyhi Zayed Bin Sultan El Nahyan yakın arkadaşlar ve Trump´ın Körfez´deki önde gelen müttefikleri. Bu iki Körfez yöneticisi, Türkiye cumhuriyetini ve Katar Emiri´ni ezeli düşman olarak görüyor? ifadeleri kullanıldı.

 

DEBKAFile, ABD´nin Suudi Arabistan´a taşınmasının İran´a bir mesaj olduğunu da vurguladı.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER