Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

ABD ile Afganistan arasında kritik temas

ABD Savunma Bakan Vekili Patrick Shanahan, sürpriz bir ziyarette bulunduğu Afganistan´da Cumhurbaşkanı Eşref Gani ile bir araya geldi.

ABD ile Afganistan arasında kritik temas

Shanahan önceki gün herhangi bir resmi duyuru yapılmadan Afganistan´a sürpriz bir ziyarette bulundu.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Binbaşı Sean Robertson, ziyarete ilişkin olarak yaptığı açıklamada, "Savunma Bakan Vekili Patrick Shanahan, Başkan Trump´ın Güney Asya stratejisinin uygulanması konusunda Afganistan´a olan bağlılığımızı yinelemek üzere Cumhurbaşkanı Eşref Gani ile Başkanlık Sarayı´nda bir araya geldi." ifadesini kullandı.

Shanahan´ın Gani ile ABD ve Afganistan arasındaki diğer savunma ilişkilerini de ele aldığına dikkati çeken Binbaşı Robertson, Afganistan´daki savaşın çözümü açısından ABD ile Afganistan´ın güvenlik iş birliğinin önemine vurgu yaptıklarını kaydetti.

Shanahan´ın ziyareti ABD´nin Afganistan´dan çekilme iddiaları ve ABD Afganistan Özel Temsilcisi Zalmay Halilzad´ın Taliban ile görüşmesine yönelik tartışmaların ortasında gerçekleşti.

Pentagon, daha önce Afganistan´dan çekilmeye yönelik herhangi bir talimat almadığını açıklamıştı.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


Badger
1.09.2020 02:09:21
HI! Best offer on the market -35 % Tools, Lighting, Tools -15% Lights, Textiles, Lights -15% Clothing, Medical, Fahion Accessories -45% Textiles, Furniture, Medical -25% Mobile Phone, Electrical Equipment, Security -15% Offer valid 4 days! Click here to visit: https://vrl.ir/AmyNAs

YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER