Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

ABD DIŞİŞLERİ BAKANI POMPEO´DAN İRAN AÇIKLAMASI

ABD Dışişleri Bakanı Pompeo, hafta başından itibaren İran´a yönelik askıya alınan yaptırımların tekrar devreye sokulacağını açıkladı.

ABD DIŞİŞLERİ BAKANI POMPEO´DAN İRAN AÇIKLAMASI

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, ABD´nin, İran Nükleer Anlaşması´ndan dolayı askıya aldığı yaptırımları bugün itibarıyla tekrar devreye sokacağını bildirdi. 

Pompeo, Asya seyahatinin dönüş yolunda gazetecilere açıklamalarda bulundu.

ABD medyasında yer alan haberler göre, Beyaz Saray´ın bugün İran´a yönelik devreye sokulacak yaptırımlar konusunda açıklama yapacağını belirten Pompeo, "ABD bu yaptırımları devreye sokacak. Bunlar İran´ın kötü niyetli faaliyetlerine karşı çabalarımızın önemli bir parçasıdır." ifadesini kullandı.

"ABD Tahran ile masaya oturmaya hazır"

ABD yönetiminin Tahran ile masaya oturmaya açık olduğuna dikkati çeken Pompeo, bunun için Tahran´ın önce politikasında çok büyük değişiklikler yapması gerektiğini vurguladı.

İran yönetimini "kötü aktörler" olarak niteleyen Pompeo, ABD Başkanı Donald Trump´ın niyetinin İran´ın "normal bir ülke gibi davranmasını sağlanmak" olduğunu ifade etti.

ABD Başkanı Donald Trump, 14 Temmuz 2015´te Avusturya´nın başkenti Viyana´da P5+1 (ABD, Çin, Rusya, İngiltere, Fransa ve Almanya) ile İran arasında imzalanan ve 16 Ocak 2016´da yürürlüğe giren Kapsamlı Ortak Eylem Planı (KOEP) olarak adlandırılan nükleer anlaşmadan çekildiklerini ve İran´a yönelik yaptırımların yürürlüğe sokulacağını duyurmuştu.

Trump´ın kararının ardından ABD Hazine Bakanlığından, İran´a yönelik ilk yaptırım paketinin 6 Ağustos´ta, ikinci yaptırım paketinin ise 4 Kasım´da devreye gireceği bildirilmişti. 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER