Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

ABD derin devletinde yaklaşan deprem: O masadaki kadın kimdi?

SERDAR TURGUT- 19.07.2018

ABD derin devletinde yaklaşan deprem: O masadaki kadın kimdi?

Bu yazacaklarımı Amerikan basınında kimse henüz yazmadı. Konuyu bana ulusal güvenlik konularında uzmanı kaynağım anlattı.

Trump, Putin ile teke tek görüştükten sonra bir çalışma öğle yemeği verildi. O masada Dışişleri Bakanı Pompeo´nun yanında oturan bir kadın vardı. TV haberinde veya fotoğraflarda görmüşünüzdür. O kadının adı FIONA HILL´di.

Washington´da şimdi herkes onun ne yapacağını konuşuyor.

 

 

Soldan ikinci Fiona Hill; Putin hakkında herşeyi bilen kadın

HERKESİN GÖZÜ ONUN ÜZERİNDE 

Herkesin gözü onun yapacağı manevra üzerinde. Zirve sonrası Washington´da başlayan sert tartışmanın yönünü insanlar onun vereceği karara göre belirleyecekler.

Fiona Hill 1965 İngiltere doğumlu bir Amerikan dış politikası ve ulusal güvenlik uzmanı. Uzmanlık dalı da Sovyetler Birliği ve şimdiki Rusya.

Trump 2017 nisanında onu kendisine özel danışman olarak atadı ve Ulusal Güvenlik Konseyi´nde Avrupa ve Rusya ilişkileri kıdemli direktörü yaptırılmasını istedi.

PUTİN HAKKINDA HERŞEYİ BİLEN O

 

 

Bu nedenle Fiona Hill şu anda Amerikan devletinde Putin´in Trump ile ilişkisi hakkında en doğru bilgilere sahip olan kadın. Putin hakkında basılmış kitapları da bulunuyor. Fiona Hill, Putin´e hiç güvenmiyor ve tehlikeli olduğunu da düşünüyor. Dışişleri Bakanı Pompeo, Hill´in Helsinki´ye sadece uzmanlığı nedeniyle gelmesini istedi. Trump´ın onun heyette bulunmasından pek de hoşnut olmadığı ama Pompeo´yu kırmamak için buna göz yumduğu söyleniyor Washington´da.

Zirve öncesinde Fiona Hill uzun bir rapor yazdı ve Putin konusunda Trump´ı uyaran bu raporu Başkan´a sundu. Bu uyarıların göz önüne alınacağı ve konuşmanın tonunun buna göre belirleneceğini bekliyordu.

Ama tabii ki Trump kararını çoktan vermişti ve o raporun tek sayfasını bile okumadı. Zirveden Putin´e büyük destek ve prestij çıktı.

Şimdi eğer Fiona Hill beklendiği gibi istifa ederse, ABD özellikle Suriye´de Rusya ile aktif işbirliği içinde çalışmaya başlarken en önemli Rusya uzmanını da yönetimden kaybetmiş olacak. Halbuki Suriye gibi karmaşık bir ortamda Rusya uzmanı bir insanın görüşleri çok da önemli olabilirdi Amerika için bu dönemde?

 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER