Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

ABD, DEAŞ ordusu kuruyor

ABD, Suriye´nin kuzeyini küresel terörün eğitim sahasına dönüştürdü. PKK/PYD´ye 4 bin tırdan fazla silah veren ABD, şimdi Haseke´deki mülteci kampında çoğu DEAŞ´lılardan oluşan ´Yeni Suriye Ordusu´ isimli bir örgüt kuruyor. Yeni Şafak´ın ulaştığı bilgiler

ABD, DEAŞ ordusu kuruyor

PKK/PYD eliyle kurulacak terör koridoru için tasarlanan DEAŞ´ın ABD ile bağlantıları her geçen daha gün net bir şekilde açığa çıkıyor. Beyaz Saray´a bağlı sömürge valisi Brett McGurk´ün Rakka´dan ?kurtarıp´ başta İdlib olmak üzere yeni görev yerlerine sevk ettiği DEAŞ´lılara ilişkin yeni bir skandal daha ortaya çıktı. Rusya Savunma Bakanlığı´na göde ABD askerleri, PKK işgali altındaki Haseke´de DEAŞ´lıları eğiterek ?Yeni Suriye Ordusu´ isimli bir yapılanma kuruyor. ABD´li uzmanların Suriye´nin Haseke vilayetindeki sığınmacı kampında aralarında DEAŞ´lıların da bulunduğu yeni bir silahlı grup hazırladığını kaydeden Rus makamları, burada eğitim gören milislerin Suriye güneyine gönderileceği uyarısı yaptı.

KAMP 750 KİŞİLİK

Rus Savunma Bakanlığı´nın açıklamasında şu ifadelere yer verildi: ?ABD´nin DEAŞ´ı yok etme konusunda kararlı olduğuna dair sözlerine rağmen uluslararası koalisyon, Suriye´de kalan militanlarla işbirliğine devam ediyor. ABD´li özel operasyon güçlerinden eğitmenlerin yönetiminde, Haseke´deki sığınmacı kampında 6 aydır farklı terör örgütü militanları eğitiliyor ve ?Yeni Suriye Ordusu´ isimli yeni bir silahlı oluşum kuruluyor. Evlerine dönen sığınmacıların açıklamalarına göre ABD´li eğitmenlerin hazırlıkların bitmesinin ardından, hükümet güçleri ile savaşması için Suriye´nin güneyine gönderilecek. Kampta 400´ü DEAŞ´lı 750 militan bulunuyor.?

 

 

 

Bağdadi ABD üssünde

DEAŞ´ın kurucusu Ebu Bekir el-Bağdadi´nin akıbeti gizemini korurken, terör örgütü elebaşına yönelik ABD himayesine dair yeni bir iddia ortaya atıldı. Yeni Şafak´ın ulaştığı Suriyeli bir kaynak, Bağdadi´nin Irak´ta ABD´liler tarafından ?yakalandığını´ ve el-Kerame bölgesinden Suriye´ye sokulduğunu söyledi. Daha önce Cund´ul Aksa grubunda görev almış militanın verdiği bilgilere göre, Bağdadi önce Resulayn bölgesindeki ABD üssüne taşındı; daha sonra da Haseke-Rimeylan´daki diğer ABD askeri üssüne götürüldü.

 
 
 
DEAŞ elebaşı Bağdadi, ABD´nin Irak´ı işgali sonrası Basra bölgesinde kurduğu Bukka Kampı´nda yıllarca kaldı. Bukka ile Ebu Gureyb hapishanelerinde ABD istihbaratınca devşirilen mahkumlar, daha sonra DEAŞ´ın beyin takımını oluşturdu.

?Paket´ yapılan grup içerisinde DEAŞ elebaşı ile birlikte 7 üst düzey ismin daha bulunduğunu söyleyen kaynak, bu isimlerin birinin Iraklı, diğerlerinin ise Suriye ve Irak dışından gelen DEAŞ yöneticileri olduğunu belirtti. DEAŞ´lının iddiasına göre Bağdadi yakalandığında ayağından yaralı haldeydi. Bağdadi´nin hangi çatışmada yaralandığı ve ABD üssüne götürülerek ne amaçla korunduğu henüz bilinmiyor.



Anahtar Kelimeler: DEAŞ ordusu kuruyor

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER