Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

ABD BASKI YAPTI 15 MİLYAR DOLARLIK İHALE GE´YE KALDI

Irak´ta Alman Siemens firmasının almasına kesin gözüyle bakılan 15 milyar dolarlık enerji ihalesi, ABD´nin Bağdat yönetimine yaptığı baskıyla General Electric (GE) firmasına kaldı. İhale ile zor günler geçiren GE rahat bir nefes aldı.

ABD BASKI YAPTI 15 MİLYAR DOLARLIK İHALE GE´YE KALDI

Irak´ta Alman Siemens firmasının almasına kesin gözüyle bakılan 15 milyar dolarlık bir enerji ihalesi ABD´nin Irak hükümetine yaptığı baskı sonucu GE´e verildi. İhale Irak´a 11 Gigawatt enerji temin edecek sisteminin inşa edilmesini içeriyor. Siemens´in bu ihaleyi almasına kesin gözüyle bakılıyordu.

Financial Times´da yer alan habere göre ABD hükümeti Irak´a bu ihaleyi GE´ye vermesi için baskı yaptı. ABD´nin Bağdat yönetimini ikna ederken, Irak´ı Saddam rejiminden kurtarmak için hayatını kaybeden Amerikalı askerler argümanını kullandığı bildirildi. Habere göre ABD ve Irak arasında petrol ve gaz çıkarılması ile enerji üretimi konusunda bir anlaşma sağlandığı ve bu anlaşma bağlamından söz konusu 15 milyar dolarlık ihalenin büyük bir bölümününün GE´ye verildiği bildirildi.

Kötü günler geçiren GE´nin bu ihaleye durumunu düzeltmesi bekleniyor. Öte yandan Siemens de bu ihaleyi alabilmek icin henüz ümidini kaybetmedi. Siemens sözcüsü yaptığı açıklamada Irak´la görüşmelerin sürdüğünü belirterek ucuz, güvenli ve istikrarlı bir enerji alt yapısını kurmayı umduklarını söyledi.

Siemens Yönetim Kurulu Başkanı Joe Kaesser daha önce Irak´a giderek o zamanki devlet başkanı Haydar El Abadi ile görüşmüştü. Kaesser Irak´a toplam 11 gigawatt enerji üretecek enerej santrallerini gelecek dört yıl içinde kurma teklifi sunmuştu.

 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER