Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

ABD 2017 TERÖRİZM RAPORUNU YAYIMLADI

ABD tarafından her yıl yayımlanan terörizm raporunun bu yılki Türkiye bölümünde dikkat çeken detaylar yer alıyor.

ABD 2017 TERÖRİZM RAPORUNU YAYIMLADI

ABD Dışişleri Bakanlığı, 2017 terörizm raporunu resmi internet adresi üzerinden yayımladı. Yayımlanan raporunun Türkiye raporunda geçen yıl olduğu üzere bu yıl da "Türkiye´nin FETÖ´yü terör örgütü olarak tanımladığı" yer alırken, Fethullah Gülen "din adamı" olarak tanımlandı.

Raporda Türkiye tarafından icra edilen bazı operasyonlar eleştirilirken, FETÖ soruşturmalarının Türkiye´nin terörle mücadele çabalarını olumsuz etkilediği belirtildi. ABD Dışişleri tarafından yayımlanan raporda Türkiye´nin yurt içinde PKK, yurt dışında ise DAEŞ ile mücadele ettiği vurgusu dikkat çekti.

Geçtiğimiz yıl yayımlanan raporla bu yılki arasındaki en dikkat çekici fark, YPG´ye ilişkindi. Raporda "Türkiye´nin YPG´yi PKK´nın uzantısı olarak gördüğü" şeklindeki ibarenin bu yılki raporda yer almadığı gözlemlendi.

Fırat Kalkanı Harekâtı için özel övgü

ABD Dışişleri Bakanlığının yayımladığı raporda Fırat Kalkanı Harekâtı´na da değinildi. TSK´nın 2017 yılında DAEŞ´e karşı düzenlediği ve 3 bin 60 daeş militanını ima ettiği Fırat Kalkanı Harekâtı ile Türkiye´nin uluslararası terörle mücadelede aktif bir rol aldığı değerlendirmesi yer aldı.

 

 

 

Raporda DAEŞ´e ilişkin istatistikler de yer aldı. Buna göre; 45 ülkeden 53 bin 781 kişiye giriş yasağı getirdiği ve terör gruplarıyla ilişkili olduğu tespit edilen 5 bin 446 kişinin sınır dışı edildiği bilgilerine yer verildi.

Türkiye´nin Suriye´deki koalisyona katkısının da yer aldığı raporda, DAEŞ´e büyük darbe vurulduğu ve Türkiye´nin buna katkıda bulunduğu tespiti de yer aldı.

Terör saldırılarının dünya genelinde %23 oranında azaldığı istatistiğine yer verilirken, terörizmin devlet sponsorlarının İran, Sudan, Suriye ve Kuzey Kore olduğu değerlendirmeleri de çarpıcı değerlendirme olarak dikkat çekiyor. 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER