Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

AB RUSYA´YA YAPTIRIMLARI 6 AY UZATTI

Avrupa Birliği (AB), Ukrayna´yı istikrarsızlaştırdığı gerekçesiyle Rusya´ya uyguladığı ekonomik yaptırımların süresini 6 ay daha uzattı.

AB RUSYA´YA YAPTIRIMLARI 6 AY UZATTI

AB Konseyi, Rusya´nın Ukrayna´yı istikrarsızlaştırması nedeniyle AB´nin uygulamakta olduğu ekonomik yaptırımların 31 Ocak 2019´a kadar uzatılması kararı alındığını açıkladı.

Uzatılan ekonomik yaptırımlar uyarınca AB üyesi 28 ülke, Rusya´ya silah satışı yapmıyor. Yaptırımlarla Rusya´nın, petrol ve gaz sektörlerinde kullanılan bazı teknolojileri AB ülkelerinden alması kısıtlanıyor. Ayrıca, Rus kamu bankaları, Avrupa´da finans sektöründen dışlanıyor.

31 TEMMUZ´DA SON BULACAKTI

Özellikle ticaret ve yatırımlara yönelik kısıtlamaları içeren yaptırımlar her 6 ayda bir uzatılıyor. Mevcut yaptırımların süresi 31 Temmuz 2018´de son buluyordu.

Rusya, 18 Mart 2014´te Kırım Özerk Cumhuriyeti´ni ve Sivastopol şehrini yasa dışı ilhak etmişti. Kırım´ın Rusya tarafından ilhak edilmesi ve Ukrayna´nın doğusunda çıkan olaylardan sonra AB, ABD ve bazı ülkeler Rusya´ya ekonomik yaptırım uygulamaya başlamıştı.

AB, Rusya´ya ekonomik yaptırım kararını ilk olarak 2014 yılında almıştı. AB´nin mal varlığı dondurma ve seyahat yasağından oluşan ilave yaptırımları da pek çok Rus ve ayrılıkçı üst düzey görevliyi kapsıyor.



Anahtar Kelimeler: RUSYA YAPTIRIMLARI UZATTI

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER