Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

AB: Milliyetçilik alkoliklik gibidir

Avrupa Komisyonu´ndan dünyaya çarpıcı milliyetçilik mesajı: Milliyetçilik alkoliklik gibidir. Kısa süren bir coşku dönemini uzun süren baş ağrıları izler... Eğer milliyetçilik bizi yoksullaştırıyor, güçsüzleştiriyor ve ahlaken güvensiz hissettiriyorsa, na

AB: Milliyetçilik alkoliklik gibidir

25. 08. 2018 Cumartesi

DUVAR ? Avrupa Komisyonu, kıtadaki totaliter rejimlerin kurbanlarını anma günü için yayınladığı mesajda milliyetçiliğin toplumlar üzerindeki yıkıcı etkilerine karşı uyarıda bulundu. Avrupa´da sağ popülist hareketlerin yükseldiği bir dönemde yayınlanan mesajda, milliyetçiliğin ülkeleri ?güçsüz, yoksul ve ahlaken güvensiz hale getirdiği´ vurgulandı.

?BİRBİRİNİ ÖLDÜRÜP MEZARLIKTA BİRLİKTE YATAN KOMŞULAR´

Avrupa Birliği´nin 2009´dan bu yana törenlerde andığı ?Avrupa Nazizm ve Stalinizm Kurbanlarını Anma Günü´ için özel olarak hazırlanan mesaj, kurumun sosyal medya hesaplarından yayınlandı. Mesajda, Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Frans Timmermans, 1. Dünya Savaşı´nda hayatını kaybeden Almanların ve Fransızların yattığı bir mezarlıkta şu ifadeleri kullanıyor:

?Savaş yüzyıllardan beri Avrupalıların sorunları çözme yöntemiydi ve biz Avrupalılar 20´inci yüzyılda iki kez toplu intihara kalkıştık. Ve sonucu bu. Eğer bir toplumu korku ele geçirirse, ötekinden nefret etmek kural haline gelirse, sonumuz bu olur: İki dünya savaşında birbirleriyle savaşan ve birbirlerini öldüren, şimdi bir mezarlıkta birlikte yatan komşular.?

 

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz