Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

AB, İRAN YAPTIRIMLARINI ?ONAYLAMIYOR´

AB Komisyonu Ekonomik ve Mali İşlerden Sorumlu Üyesi Moscovici, "Avrupa Birliği, ABD´nin İran´a tekrar yaptırım uygulamasını onaylamıyor." dedi.

AB, İRAN YAPTIRIMLARINI ?ONAYLAMIYOR´

05.11.2018 Pazartesi

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Ekonomik ve Mali İşlerden Sorumlu Üyesi Pierre Moscovici, ABD´nin İran´a tekrar yaptırım uygulama kararını onaylamadığını söyledi.

Pierre Moscovici, Franceinfo radyosuna ABD´nin, 2015 nükleer anlaşması kapsamında kaldırılan tüm İran yaptırımlarını yeniden uygulama kararı hakkında açıklamada bulundu.

Moscovici, "Avrupa Birliği, ABD´nin İran´a tekrar yaptırım uygulamasını onaylamıyor." ifadesini kullandı.

ABD Başkanı Donald Trump, 8 Mayıs´ta nükleer anlaşmadan çekildiğini duyurmuş ve İran´ın ABD dolarına erişimini, devlet tahvili satmasını, altın ve diğer değerli madenler ile çelik, alüminyum, kömür gibi metallerle ticaret yapmasını, yolcu uçağı ya da parçalarını ithal etmesini engelleyen yaptırım paketini 7 Ağustos´ta resmen hayata geçirmişti.

ABD´nin İran´a yönelik ikinci yaptırım paketi, 180 günlük sürenin dolmasının ardından bugün devreye girdi. Bugünden itibaren İran Ulusal Petrol Şirketi, İran Petrol Ticaret Şirketi ve Ulusal Tanker Şirketi´ne uluslararası kısıtlamalar getirilirken, ekonomisi büyük ölçüde petrole dayalı İran´dan petrol ve ürünlerinin satışına yaptırımlar uygulanacak. 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER