Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

AB, Afganistan´da barış sürecinin garantörü olmak istiyor

Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Mogherini, AB´nin Afganistan´da barış sürecinin garantörü olmaya hazır olduğunu belirtti.

AB, Afganistan´da barış sürecinin garantörü olmak istiyor

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, AB´nin Afganistan´da barış sürecinin garantörü olmaya hazır olduğunu belirtti.

İsviçre´nin Cenevre Ofisi´nde bugün başlayan Afganistan konulu "Bakanlar Konferansı"nda konuşan Mogherini, ülkenin tarihi anlamda kritik bir süreçten geçtiğine dikkati çekti.

AB´nin 2017-2020 dönemi için Afganistan´a mali yardım taahhüdünün 13,6 milyar avroya ulaştığını kaydeden Mogherini, Afganistan Devlet Başkanı Eşref Gani´nin Taliban´a önemli bir barış müzakere süreci sunduğunu ifade etti.

Mogherini, AB´nin Afganistan´daki barış sürecine destek verdiğini, somut barış müzakerelerinin artık başlatılması gerektiğini kaydetti.

"Garantör olmaya hazırız"

AB´nin barış sürecine gerekli tüm desteği sağlamaya hazır olduğunun altını çizen Mogherini, "Diğer ülkelerde de yaptığımız gibi Afganistan barış sürecinde garantör olmaya hazırız." açıklamasında bulundu.

Mogherini, AB´nin Afganistan´daki reform ve altyapı inşası sürecine de destek verebileceğini belirtti.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER