Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

858 FETÖ şirketi TMSF´de

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, FETÖ soruşturması sürecinde TMSF´ye devredilen şirketlerden zarar edenlerinin satılacağını söyledi.

858 FETÖ şirketi TMSF´de

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, AA Editör Masası Programı´nda konuştu.

Canikli, şunları söyledi:

TMSF´ye devredilen şirketlere içeriden ve dışarıdan yoğun satın alma talepleri var.(FETÖ soruşturmasından TMSF´ye devredilen şirketler) bunların birçoğu hukuk gereği satılmayacak çünkü bunları ceza yargılamasının sonuna kadar yönetmeliyiz

İÇİ BOŞALTILAN ŞİRKETLER

İçi boşaltılan şirketler var, ya da hassas alanda faaliyette bulunan şirketler bulunuyor; onları elden çıkarmayı düşünüyoruz

ZARARDAKİ ŞİRKETLER SATILACAK

Zararda bulunan şirketlerin devam ettirilmemesi lazım; (TMSF elindeki) zarardaki şirketlerin satışını planlıyoruz

TMSF´DE 858 ŞİRKET VAR

Şu ana kadar TMSF´ye devredilen şirketlerin aktif büyüklüğü 40.5 milyar lira, özkaynakları 18.1 milyar lira, TMSF´de 858 şirket var

"FED SONRASI KÜRESEL SERMAYENİN ABD´YE DÖNECEĞİNİ GERÇEKÇİ BULMUYORUM"

Dün akşam açıklanan Fed faiz artışı kararı ve geleceğe yönelik para politikasına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Canikli, küresel sermayenin faiz artışı kararı sonrasında ABD´ye döneceğine inanmadığını ve bu tezleri gerçekçi bulmadığını söyledi. Canikli konuyla ilgili şunları söyledi:

"Fed´in 25 bp artışa gideceği zaten piyasalarda fiyatlandırılmıştı. Piyasalarda olumsuz bir gösterge oluşmadı böylece. Bundan sonra Fed nasıl bir politika izleyecek hep birlikte göreceğiz. Piyasalar en az 3 defa Fed´in 25 bp faiz artırımını benimsedi. Dengeler de buna göre oluşmaya başladı.

Küresel sermayenin gelişmekte olan ülkelerden ABD´ye döneceği tezlerini gerçekçi bulmuyorum. Küresel sermayenin büyük oranda ABD´ye dönmesi başka problemler yaratır, ABD´de enflasyon sorunu oluşur. ABD bu kadar büyük bir sermayeyi yönetemez. Bu sermaye gelişmekte olan ülkelere gitmek durumunda ve buraları finanse etmek durumundadır."

Canikli ayrıca Türkiye´ye sermaye girişlerini de değerlendirdi ve "Önümüzdeki günlerde Türkiye´ye çok ciddi ve kalıcı sermaye girişlerinin olacağını göreceğiz. Büyük hacimli Körfez sermayesinin gelmesi için uygun finansal araçlar oluşturulmuş durumda." dedi.

 

-Haber 10



Anahtar Kelimeler: FETÖ şirketi TMSF

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER