Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

6'lı masada adaylık için 3 isim konuşuldu! Temel Karamollaoğlu açıkladı

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, katıldığı canlı yayında 6'lı masanın adaylığıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Karamollaoğlu masada 3 ismin gündeme geldiğini belirtti.

6

Tv100 ekranlarında Uğur Dündar ile gazeteci-yazar Mine Özbek 'Haftanın Panoraması' programında Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nu konuk olarak ağrıladı. Temel Karamollaoğlu 6'lı masanın cumhurbaşkanı adayıyla ilgili soruya cevap verdi.

MASADA 3 İSİM GÜNDEME GELDİ

Karamollaoğlu, altılı masanın cumhurbaşkanı adayıyla ilgili "Biz seçilebilecek cumhurbaşkanı adayının aday olmasını isteriz. Şimdiye kadar bu konu hiç gündeme gelmedi. Kıyısından köşesinden buna temas edildi, ciddi bir şekilde konuşulmadı ama altılı masada bulunan genel başkanlardan bu konuya atıfta bulunanlar oldu. Ekrem İmamoğlu, Mansur Yavaş, Kemal Kılıçdaroğlu gündeme geldi" dedi.

"6’LI MASANIN DAĞILACAĞINI DÜŞÜNMÜYORUM"

Masadaki tartışmalara da değinen Karamollaoğlu, ''6’lı masanın dağılacağını düşünmüyorum. Bu kadar mesafe kat ettikten sonra denizi geçip, derede boğulursak bu mantıklı bir şey olmaz. Sadece Cumhurbaşkanlığı adayında anlaşamama gibi bir problemi önümüzü keseceğini sanmıyorum.'' ifadelerini kullandı.

"HER PARTİ EN AZINDAN 1 BAKANLIKTA ETKİLİ OLACAK"

Altılı masadaki bakanlık dağılımıyla ilgili soruya Karamollaoğlu, ''Seçilen Cumhurbaşkanı bütün yetkilere sahip olacak. Millet önünde Cumhurbaşkanı adayıyla birlikte deklarasyon yaparken ‘Adayımız bu kişidir, Türkiye’yi 6’lı masanın Genel Başkanları ile mutabakat içinde yürütecek’ diyeceğiz. Partilerin aldıkları oya göre, çıkardıkları milletvekiline göre belli sayıda Bakanlıklar pay edilecek. Her parti en azından 1 bakanlıkta etkili olacak. Bunu deklare ettikten sonra geri kalan hususların tamamı izafi artık.'' diye cevap verdi.

 

Kaynak: haber7.com



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER