Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

40 yıldır hapishanedeydi: İsrail, Filistinli mahkumu serbest bıraktı

İsrail'de 40 yıl hapis yatan Filistinli Kerim Yunus serbest bırakıldı. 66 yaşındaki adam, memleketi Arara'da Filistin bayrakları ve milli marşlarla kahraman gibi karşılandı.

40 yıldır hapishanedeydi: İsrail, Filistinli mahkumu serbest bıraktı

İsrail'de en uzun süre hapishanede kalan Filistinli mahkumlardan biri, bir İsrail askerini kaçırıp öldürmekten suçlanmasının ardından aldığı 40 yıllık hapis cezasını tamamladı. 40 yıldır yattığı cezaevinden çıkar çıkmaz sekiz ay önce hayatını kaybeden annesinin ve 10 yıl önce ölen babasının mezarını ziyaret eden Kerim Yunus, gözyaşlarına hakim olamadı.

ÖLÜM CEZASINDAN 40 YILA

1983'te gözaltına alınan Yunus, iki akrabasıyla birlikte bir İsrail askerinin öldürülmesindeki rolü nedeniyle suçlandı. Başlangıçta ölüm cezasına çarptırılırken, cezası ömür boyu hapse indirildi, ancak daha sonra 40 yıla indirildi. Filistinli mahkumlar üzerinde çalışan insan hakları gruplarına göre, bir İsrail hapishanesinde kalan Filistinliler arasında en uzun süreli hapis cezasını çekti.

 

yunus2.jpg

HABER VERMEDEN BIRAKTILAR

İsrailli yetkililer, önceden haber vermeden Kerim Yunus’u perşembe sabahı erken saatlerde Tel Aviv yakınlarındaki Hadarim Hapishanesi’nden yakınlardaki Ra'anana kentindeki otobüs durağına bıraktı. Yunus, yoldan geçen birinin cep telefonuyla ailesiyle iletişime geçtikten sonra memleketi olan Arara'ya gitti.

ky.jpg

‘HİÇBİR ŞEY HİSSETMİYORUM’

Serbest kaldıktan sonra konuşan Yunus, "Şu anda hiçbir şey hissetmiyorum, içimde hissettiğim hiçbir şey yok. Bugün temiz hava soludum, güneşi gördüm ve yakında buna alışabilirim" dedi.

Yunus, "Hikayelerle, mahkumların hikayeleriyle dolu 40 yıldı ve her hikaye bir ulusun hikayesidir. Filistin için fedakarlık yapanlardan olmaktan büyük gurur duyuyorum ve Filistin davası uğruna daha fazlasını feda etmeye hazırdık” diye ekledi.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER