Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

300 GAZZELİ MESCİD-İ AKSA´DA CUMA NAMAZI KILMAK İÇİN MESCİD-İ AKSA´YA ULAŞTI

Ramazan´ın son Cumasında da Mescidi Aksa hınca hınç doldu.

300 GAZZELİ MESCİD-İ AKSA´DA CUMA NAMAZI KILMAK İÇİN MESCİD-İ AKSA´YA ULAŞTI

300 GAZZELİ MESCİD-İ AKSA´DA CUMA NAMAZI KILMAK İÇİN MESCİD-İ AKSA´YA ULAŞTI

 

Ramazan´ın son Cuma namazını Mescidi Aksa´da kılmak için bugün sabah Batı Yaka´nın birçok yerinden insanlar yola çıkarken, Gazze´den de 300 kişi Mescidi Aksa´ya ulaştı.

Bugün (10 Temmuz Cuma) sabah erken saatlerde evden ayrılan yaşları altmışın üzerindeki Gazzeliler Beyt Hanun (Erez) sınır kapısından giriş yaptılar.

Kaynaklar, Cuma namazından sonra Gazzeli vatandaşların evlerine döneceklerini söylediler.

Diğer taraftan son Cumayı Mescidi Aksa´da kılmak için erken saatlerde yola çıkan Batı Yaka ve 1948 yılında işgal edilmiş Filistin topraklarındaki Müslümanlar askeri geçiş noktalarında işgal askerlerinin yoğun kimlik ve üst aramasına maruz kalmaları nedeniyle uzun kuyruklar oluşturdular. 

Askeri noktalarda yoğun güvenlik önlemi alan işgal askerleri, yaşları 50´nin altında olan erkeklerle, yaşları 30´un altında olan kadınlara izin vermediler.

İşgal askerlerinin geçiş noktalarında izin vermemesi yüzünden onlarca Filistinli genç, Filistin topraklarını birbirinden ayıran ırkçı ayırım duvarını aşarak Mescidi Aksa´ya ulaşmayı başardı.

Yerel kaynaklar, Kudüs´ün Er-Ram beldesinde Cuma namazı kılmak için Mescidi Aksa´ya gelmek isteyen 50 kişinin gözaltına alındığını ifade ettiler.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER