Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

28 Şubat’ta tankları yürütmüştü.. 88 yaşında öldü

Kara Kuvvetleri eski komutanlarından Hikmet Köksal, İstanbul’da 88 yaşında hayatını kaybetti.

28 Şubat’ta tankları yürütmüştü.. 88 yaşında öldü

Kara Kuvvetleri eski komutanlarından Hikmet Köksal, İstanbul’da 88 yaşında hayatını kaybetti.

Solunum yetmezliği nedeniyle yaşamını yitiren 37’nci Kara Kuvvetleri Komutanı emekli orgeneral Köksal, bugün öğle namazı sonrasında İstanbul’da Büyük Selimiye Camisi’nde düzenlenecek törenin ardından defnedilecek.

Ege Ordu ve 1. Ordu Komutanlıkları görevinde de bulunan Köksal, 26 Ağustos 1996’da atandığı Kara Kuvvetleri Komutanlığı görevinden 1 Eylül 1997’de yaş haddinden emekliye ayrılmıştı. Rütbeleri sökülen Köksal, Sincan’da tankları yürüten isim olarak yargılandığı 28 Şubat davasında müebbet hapis cezasına çarptırılan 21 sanık arasında yer alıyordu. Cezaya ilişkin Yargıtay süreci ise devam ediyor.

28 Şubat davasında “Sincan’da tankları neden yürüttünüz?” sorusuna Hikmet Köksal, şu karşılığı vermişti: “Sincan’da tankların yürütülmesi kadar istismar edilmiş bir olay görmedim. Enteresandır ki bu kadar önemli görülen, abartılan, hâlâ 3 tane tankın televizyon monitörlerinde tehdit unsuru gibi gösterildiği olayın tehditle, korkutmayla hiçbir ilgisi yoktur.

Bu olay olduğu zaman Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nda en üst düzeydeki insan bendim. Hiçbir kişi arayıp da ‘Bu tankları niye yürüttün?’ diye sormadı. Herkes istediğini yazdı, istediğini düşündü. Halbuki tanklar, yıllık eğitim planının gereği olarak Sincan’dan geçti. Neden Sincan? Sincan şehir merkezi değil. Ankara, İstanbul gibi yerlerde ana yola zarar vermeyelim, trafiği aksatmayalım diye… Üstelik her zaman kullandığımız yolda bir köprü tamiratı vardı, oradan geçemedik.”



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER