Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

"28 Şubat Bin Yıl Sürecek" demişlerdi

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Malatya Başkanı Hüseyin Kalan: "Seçimle iktidara gelen hükümeti, bazı askeri ve sivil bürokratların, baskı altında tutarak, 28 Şubat kararları diye tarihe geçen kararları aldırdığına şahit olduk."

 

                         




Basın Bildirisi

Malatya

 

"28 Şubat Bin Yıl Sürecek" demişlerdi.

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Malatya Başkanı Hüseyin Kalan

28 Şubat´ın yıldönümü ile ilgili yaptığı basın açıklamasında ?´28 Şubat Bin Yıl Sürecek Demişlerdi´´ Bugün 21. Yılına giren ve Türk siyasi tarihine kara bir leke olarak geçen 28 Şubat, sosyal, siyasi ve ekonomik hayatı dizayn etmeye çalışan, yıkıcı, zulmedici ve ahlaktan yoksun, kimilerinin post-modern olarak nitelendirdiği, ancak bizce gerçek bir darbe olan 28 Şubat, 21 yıldır ettikleri hala sürüyor, siyasi kararlarla verilen mahkumiyetlerden dolayı ülke insanımız hala cezaevlerinde bulunuyor.

Kalan, Seçimle iktidara gelen hükümeti, bazı askeri ve sivil bürokratların, baskı altında tutarak, 28 Şubat kararları diye tarihe geçen kararları aldırdığına şahit olduk. İş dünyasını ilgilendirdiği gibi toplumun her kesimini doğrudan ve dolaylı bir şekilde zarar gördüğüne şahit olduk. MÜSİAD camiası olarak sivil iradenin tamamen karşı cephesini temsil eden 28 Şubat´ların artık yaşanmaması ve gerçek demokrasinin bir kültür olarak yaygınlaşması temennisiyle, iş dünyası olarak, ülkemizin zor süreçte geçtiği şu günlerde, 21. yılına giren o kara günü bir sivil toplum kuruluşu olarak unutmadık ve unutmayacağız.

Ne acıdır ki o gün karar veren Fetö´cü hakimlerle o günün mağdurları aynı ceza evlerinde tutuklu bulunuyorlar. Bu mahkumlar Fetö´cü polisler tarafından sorgulandı ve işkenceye tabi tutuldu, Fetö´cü savcılar tarafından haklarında asılsız iddianameler hazırlandı ve yine Fetö´cü hakimler tarafından mahkum edildiler. Bugün ise haklarında kakar verilenler ile karar verenler beraber aynı ceza evlerinde bulunuyorlar.



Hüseyin KALAN

MÜSİAD Malatya Başkanı

 

                         

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Malatya Şubesi Ankara Asfaltı 6. Km. Kat.1 No.1:   Malatya  

Tel: (90) 422 2901410  e.mail : malatya @ musiad.org.tr    www. musiad.org.tr/malatya





Anahtar Kelimeler: Şubat Sürecek demişlerdi

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER