Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

2019’un gündemi ‘geçim’di

Hükümetin ekonomik karnesi kırıklarla dolu!

2019’un gündemi ‘geçim’di

Milli Gazete'den Bünyamin Güler'in 'konuya dair' haberi...

Hükümet 2019’u ekonomide de kırıklarla dolu bir karne ile geride bıraktı! İşsizlik, enflasyon ve borçlarda rekorlar kırılırken, hükümet ise çarkı döndürmek için çareyi yeni vergi kalemleri oluşturup mevcut vergileri de artırmakta buldu. Türkiye 2019 yılını resmi rakamlara göre 4 milyon 566 bin, gerçek rakamlara göre ise 8 milyonu geçmişken, genç işsizlikte ise yüzde 26,1’e ulaştı.  İşsiz kalan vatandaş geçimini sağlamak için borç bataklığına saplanırken, kredi kartı borcu yüzünden yasal takibe düşen kişi sayısı ise 3 milyonu geçti. Veriler, AKP iktidarının 2019 ekonomi karnesinin de kırıklarla olduğunu gözler önüne serdi.

KART BORCU TAKİBE DÜŞEN SAYISI 3 MİLYONU GEÇTİ

Türkiye, zor bir yılı daha geride bıraktı! Eğitimden sağlığa, dış politikadan adalete birçok alanda büyük sıkıntılarla boğuşan Türkiye’de 2019’un öne çıkan bir numaralı konusu ise ‘geçim derdi’ oldu. Gerçek rakamlara göre Türkiye’de 8 milyon işsiz bulunurken, işsiz olan vatandaşların büyük bir kısmı ise ne yazık ki borç bataklığına saplandı. Kredi ve kredi kartı borçluları 542 milyar liraya ulaşırken, kart borcu takibe düşen vatandaş sayısı 3 milyonu geçti.

12 MİLYON 500 BİN KİŞİ BANKALARINI KARA LİSTESİNDE

Öte yandan bankaların kara listesine giren, temerrüde düşen ve icralık olan vatandaş sayısı ise 12 milyon 500 bin ile rekor kırdı. Vatandaş ekmek kavgasına düşerken iktidar ise ekonomik çarkı döndürebilmek için çareyi vergileri artırmakta buldu. Medya Takip Merkezi’nin araştırmasına göre, 2019’da vergiler konusu 933 bin 27 habere yansıyarak ekonomi gündemini belirleyen konuların başında geldi. Türkiye’nin 2019 gündemi ekonomi oldu.



Anahtar Kelimeler: gündemi ‘geçim’

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER