Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

1.İslam ve Sol Çalıştayı yapıldı!

12-13 Ocak 2019´da İstanbul Balat´taki İnşa Külterivi´nde yapılan İslam ve Sol Çalıştayı´nda 16 konuşma iki yazılı tebliği sunuldu.

1.İslam ve Sol Çalıştayı yapıldı!

12-13 Ocak 2019´da İstanbul Balat´taki İnşa Külterivi´nde yapılan İslam ve Sol Çalıştayı´nda 16 konuşma iki yazılı tebliği sunuldu.

Açılış konuşmasını yazar Lütfü Oflaz yaptığı ve dört oturum olarak düzenlenen çalıştayda İslam ve sol üzerine sunumlar gerçekleştirildi.

Cumartesi günü saat 13´te başlayan ve iki gün süren çalıştayda, CHP milletvekili Abdüllatif Şener, Prof. Dr. Nuray Mert, İlahiyatçı Yazar İhsan Eliaçık, Prof. Dr. Hayri Kırbaşoğlu, HDP milletvekili Hüda Kaya, T24 yazarı Prof. Dr. Tayfun Atay, Prof. Dr. Yüksel Taşkın, Prof. Dr. Zeki Kılıçarslan, ÖDP Başkanlar Kurulu Üyesi Alper Taş, HDP Milletvekili Ayhan Bilgen, Atılım Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Deniz Bakır, Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi Muammer Bilgiç, İYİ Parti kurucularından Ayşe Sucu, siyasetçi Bülent Parmaksız, AK Parti kurucularından Fatma Bostan Ünsal, Dev- Genç kurucularından Sarp Kuray ve aktivist Veli Saçılık  birer konuşma yaptı.

Çalıştay oturumlarına verilen aralarda, müzisyen Nergis Kaya´da bir müzik dinletisi sundu.

İlahiyatçı yazar İhsan Eliaçık´ın sahibi ve aynı zamanda yazarlığını yaptığı Adil Medya´nın, iki gün süren çalıştay ile ilgili olarak, çalıştayda sunu-m yapan konuşmacıların, yaptıkları sunumları, 14 Ocak 2019´dan itibaren, sitede yayımlanmaya çalışacağı belirtildi.

Yapılan çalıştay sonrası, yani 14 Ocak 2019´da Marksist aydın Demir Büyükaydın´ın ?Aydınlanma ve İslam´ın Sentezi ve Mirasçısı Olarak Marksizm?başlıklı sunumu, Adilmedya.com´da yayımlandı.

Demir Büyüaydın, konu ile özrt olarak u ifadeleri kulandı:?Yeryüzü ölçüsünde bir insanlık topluluğunu Türkler, Kürtler, Çinliler, Amerikalılar, Hititliler değil; İnsanlar kurabilir; tıpkı Allah´ın egemenliğini putlara tapanların değil; Müslümanların kurabilmesi gibi.?

Alper Taş´ın ?Solun dindar halkla hiçbir zaman barışık olmadığı iddiası bir efsane? başlığıyla çalıştay´da yapmış olduğu sunum, aynı zamanda14 Ocak 2019 Pazartesi günkü, yazarı olduğu BirGün Gazetesi´nde yayımlandı.

Taş, şunları söylüyordu; ?Çağları kuşatan bir din-İslam anlayışı olmadığı gibi ?tek? ve ?gerçek? olmadığı gibi ?tek? ve ?gerçek? bir sol-sosyalizm anlayışı da olmamıştır.? İfadesine yer veriyor ve şunları öne çıkarıyordu; 1- Sol dindar halkla hiçbir zaman barışık olmadığı efsanesi, 2- Emperyalizm eliyle geliştirilen siyasal İslamcılığa karşı mücadele kazanılmadan Türkiye´nin eşit-özgür geleceği kurulamaz,3- Emekçi halkımıza ateizmi sunmuyoruz. Halkımızı laikliği kazanma mücadelesine davet ediyoruz,??

Taş, yapmış olduğu sunumda, 12 Eylül öncesinde faaliyet gösteren Devrimci Yol´un dine bakışından bahsetti.

Çalıştayda sunum yapan ÖDP Başkanlar Kurulu Üyesi ve BirGün Gazetesi yazarı Alper Taş´ın, yapmış olduğu sunuda, yine aynı sitede, 15 Ocak 2019 günü yayımlanacaktır.

Kaynak: Medya



Anahtar Kelimeler: İslam Çalıştayı yapıldı

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER