Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

1999'daki depremde verilen oyuncak ayı, yeni deprem bölgesine gönderildi

1999 depreminde Sakarya'da bir çocuğa verilen oyuncak ayı, Maraş merkezli depremlerden etkilenen çocuklara gönderildi.

1999

Sakarya'da bir kişi, 1999'da merkez üssü Kocaeli'nin Gölcük ilçesi olan deprem sonrasında yardım tırından kendisine verilen oyuncak ayıyı, Maraş merkezli depremlerin etkilediği bölgedeki çocuklara gönderdi.

AA'nın haberine göre, İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Derneği Sakarya Şubesi'nde depremzedeler için yardım toplanıyor. 1999 Gölcük depreminde 6 yaşındaki bir çocuğa yardım tırından hediye edilen oyuncak ayı, depremzede çocuklar için derneğe getirildi. 

Oyuncak ayının üzerine, "99 depreminde 6 yaşında, bir tırdan bana verilen bu ayıcık artık sende. 23 yıl senin için saklamışım ama inşallah sende ömürlük olur ve hiçbir yara bulamaz artık saracak" notu yazıldı.

İHH Arifiye Kadın Kolları Başkanı Eda Karahan, bağışçılara ilk etapta acil yardım çağrısında bulunduklarını söyledi.

Karahan, "Sonrasında izlediğim bir videoda enkazdan çıkarılmış bir çocuğa 'ne istersin' diye soruyorlardı. Çikolata ve oyuncak istediğini söylüyor. Bunun üzerine çocukların orada deprem yaşansa da hala çocuk oldukları aklıma geldi ve onların biraz olsun yüzünü güldürmek istedim. Oyuncak çağrısında bulunduk bağışçılarımıza" diye konuştu.

Paketleri açarken ayıcığın karşısına çıktığını aktaran Karahan, "Yani tüm umudumuzu kaybettiğimiz bir anda... Dedim ki biz de 1999 depreminde belki hayat devam etmeyecek diye düşünüyorduk ama bizler şu an hayattayız, normal bir şekilde hayatımıza devam ediyoruz. İnşallah onlar için de bir umut olur, onlar da hayatlarına en kısa zamanda devam edecekler. Bu oyuncak, 23 sene önce bir miniğin yüzünü güldürdü. Şimdi o genç bir hanım oldu ve başka bir miniğin yüzünün gülmesi için bu ayıcığı gönderiyor. Diliyorum ki bu ayıcık artık yeni sahibinden ayrılmasın, başka bir miniğin yüzünü güldürmek için yola çıkmasın" dedi.

 

Kaynak: gazeteduvar.com.tr



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER