Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

15 TEMMUZ´UN KRİTİK DAVALARINDA 109 SANIK İÇİN MÜEBBET İSTEMİ

FETÖ´nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında İBB´nin işgali ve burada çıkan olaylarda 14 kişinin şehit edilmesiyle ilgili görülen davada 52, Kartal Köprüsü´ndeki olaylara ilişkin davada 36, İstanbul Emniyet Müdürlüğü´nü işgal girişimi davasında ise 21 sanı

15 TEMMUZ´UN KRİTİK DAVALARINDA 109 SANIK İÇİN MÜEBBET İSTEMİ

Fetullahçı Terör Örgütü´nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi´nin (İBB) işgali ve burada çıkan olaylarda Prof. Dr. İlhan Varank´ın da aralarında bulunduğu 14 kişinin şehit edilmesiyle ilgili yargılanan 52 sanığın "Anayasa´yı ihlal" suçunun yanı sıra "kasten öldürme" ve "kasten öldürmeye teşebbüs" suçlarından da cezalandırılması istendi. 

İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi´nce İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi´ndeki büyük salonda yapılan duruşmaya, bazı tutuklu sanıklar ile avukatları katıldı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanlık ve İBB´nin avukatları ile gazi ve şehit yakınları olan müştekiler de duruşmada hazır bulundu.

Duruşmada, Cumhuriyet Savcısı Eray Akkavak mütalaasını sundu.

Mütalaada, 42´si er olan tutuklu sanıklar, Ramazan Ertürk, Zeki Demir, Yakup Karaçelik, Mustafa Alper Şengören, Ömer Sevim, Fatih Sultan Mehmet Samancı, Sercan Met, Ömer Er, Ahmet Özbekler, Ahmet Özdemir, Ahmet Polat, Ekber Avcılaroğlu, Fuat Özalp, Fatih Polat, Ferhat Karataş, Ferhat Yıldız, Fırat Dalbudak, Sinan Kayakeser, Savaş Çiftçi, Murat Baz, Şükrü Bayır, Yahya Durak, Gökhan Perktaş, Hakan Atçı, Hakan Kavun, Hasan Manoz, İsmail Biçen, Kerim Daldıran, Mustafa Asağ, Mustafa Polat, Muhammed Hasan Yalım, Muhammed Karakan, Mustafa Dişli, Mehmet Yener, Şahin Demiray, Muzaffer Atacak, Emre Coşkun, Hamza Tokmak, Sefa Karakaşlı, Sertan Babacan, Özgün Çetin, Yasin Akgül, Tolga Yağcı, Tugay Çetinkaya, Veli Ayaz, Oğuzhan Erkılıç, Onur Aslanoğlu, Ömer Faruk Filiz, Sait Özer, Muhammet Ali Gümüş, Mehmet Tunç ve Gökay Atilla Bostan´ın  "Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması talep edildi.

52 SANIĞA MÜEBBET

Bu sanıklardan 50´sine meydana gelen olaylarda aralarında İlhan Varank´ın da bulunduğu 14 vatandaşı şehit olmasına neden oldukları gerekçesiyle "bir suçu gizlemek, delillerini ortadan kaldırmak veya işlenmesini kolaylaştırmak amacıyla kasten öldürme" suçundan 14´er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi. 

Mütalaada, yine bu 50 sanığın 182 kişinin de yaralanmasına neden oldukları gerekçesiyle "bir suçu gizlemek, delillerini ortadan kaldırmak veya işlenmesini kolaylaştırmak amacıyla kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan da 2 bin 366´şar yıldan 3 bin 640´ar yıla kadar hapis cezası öngörüldü.

Tutuklu 52 sanığın "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan da beşer yıldan onar yıla kadar hapis cezası talep edilen mütalaada, ayrıca sanıklardan Mustafa Alper Şengören´in "silahla kasten yaralama" suçundan 1 yıl 6 aydan 4 yıl 6 aya kadar hapis cezasına çarptırılması istendi. 

Mütalaada, tutuklu 52 sanığın bu hallerinin de devamına karar verilmesi talebinde bulunuldu.

KARTAL KÖPRÜSÜ DAVASINDA 36 MÜEBBET

Kartal Köprüsü´nün kontrol altına alınmaya çalışılması ve 11 kişinin yaralanmasına ilişkin 36 kişinin yargılandığı davada, tüm sanıkların "anayasaya ihlal" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılması talep edildi.

Silivri Ceza İnfaz Kurumları karşısındaki binada yer alan salonda İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi´nce görülen duruşmaya, 26 tutuklu, 5 tutuksuz sanık ile tarafların avukatları katıldı.

Duruşmada, cumhuriyet savcısı esas hakkındaki mütalaasını açıkladı.

Mütalaada, olay tarihinde Harp Akademisi´nde öğrenci subay olan sanıklar Ahmet Ali Türk, Ahmet Serdar Topalca, Altan Elibol, Ersin Gelen, Kadir Çopur, Mahmut Ertaş, Murat Atmaca, Rüstem Üstünel, Süleyman Yıldırım ve Yakup Harun Sarıkaya´nın "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs´´ suçundan ağırlaştırılmış müebbet ile "terör örgütüne üye olmak" suçundan da 7 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

18-05/14/20180514_2_30347100_33698249.jpg

Akademi personeli olmayan ve alay personeli olan diğer sanıklar Adem Köse, Ali Aytaç, Ali Sak, Barış Coşkun, Barış Duru, Berkay Ercan, Bilgin Bozkurt, Cenk Kahveci, Durmuş Ali Kuyucu, Esat Akkuş, Eyüp Cenker Gürer, Fatih Tekin, Gökhan Erdem, Hasan Kayalı, Hasan Hüseyin Küçükkurt, Lütfullah Büyükcıbır, Mehmet Argun, Mehmet Ayvaz, Mehmet Talan, Murat İkto, Musa Astarcı, Mustafa Coşkun, Necdet Yalgın, Osman Ünal, Ramazan Engin ve Serkan Kabasakal hakkında da "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs´´ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis istenen mütalaada, bu sanıkların "terör örgütüne üye olmamakla birlikte yardım etme" suçundan da 7 yıldan 15 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi.

Sanık Süleyman Yıldırım hakkında, katılanlar Coşkun Türkoğlu, Ayhan Ayyıldız, Levent Gezmiş, Mehmet Gilgin´i "silahlı yaralama" suçundan 6 yıldan 18 yıla kadar ceza istenilen mütalaada, sanık Rüstem Üstünel´in de katılanlar Galip Çolak, Mücahit Türkoğlu, Uğur Türkoğlu, Aydoğan Çamoğlu ve Cenk Bedir´e yönelik "silahlı yaralama" suçundan 7 yıl 6 aydan 22 yıl 6 aya kadar hapis cezasına çarptırılması istendi.

İSTANBUL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ´NÜ İŞGAL

İstanbul Emniyet Müdürlüğü´nü işgal girişimi davasında, cumhuriyet savcısı, 21 sanık hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istedi.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER