Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

15 Temmuz Darbe Girişiminin Artçıları

Gerçek Hayat Dergisi Yazarı Mehmet Ali Tekin´in adı geçen dergide yayımlanan ?15 Temmuz Darbe Girişiminin Artçıları? başlıklı yazısı...

15 Temmuz Darbe Girişiminin Artçıları

Yerel seçim bitti, ülkemiz için hayırlı olsun. Yerel seçim sonuçlarına göre Ak Parti oylarını koruduğu açıkça görülmesine rağmen; özellikle Ak Parti seçmenleri arasında, bir moral bozukluğu var.

Ak Partici olmayan ve fakat ak Parti´ye oy vermiş birisi olarak, ben de bir moral bozukluğu yaşamakta olduğumu, itiraf etmeliyim. Geçen haftaki yazımda, seçimleri kendi bakış açımla değerlendirmiştim. Bu yazıda devam edeceğim.

Seçimler öncesinde yazdığım yazıdan: ?Ak Partiye bir ders verelim demek; ölümü tecrübe edelim demektir. Ölüm tecrübe edilmez! Son pişmanlık fayda vermez!´

Seçimin sonucunda, Türkiye genelinde Ak Parti´nin oylarında bir düşüş yaşanmadığını ve 2018 Cumhurbaşkanlığı ile 2014 yerel seçimlerindeki oy oranlarını, koruduğunu gördük. Cumhur İttifakı´nın aldığı % 51.64 ve 23.978.506 oy Tayyip Erdoğan´a verilmiştir. Bu da bize şunu söylüyor:

TAYYİP ERDOĞAN DÜŞMANLIĞINDA birleşmiş olan CHP-İyi Parti-HDP´nin birlikteliğine, iç ve dış unsurların Millet ittifakına verdikleri desteğe rağmen?

Her ne kadar Millet İttifakına dahil olmasa da, Saadet Partisi´nin TAYYİP ERDOĞAN DÜŞMANLIĞINA rağmen?

Milletin Tayyip Erdoğan´a DESTEĞİ DEVAM ETMEKTEDİR?

Yüce Rabbimizin şu ayetini hatırlayalım:

Bakara Suresi ? 216: ??.. ?. Hoşunuza gitmeyen bir şey, sizin iyiliğinize olabilir. Hoşunuza giden bir şey de, sizin için kötü olabilir. Bunları bilen Allah´tır, siz bilmezsiniz.?

 

İstanbul yerel seçimleri için BİR ÜST AKLIN, birkaç yıl önceden çalışmalarını başlatarak, İstanbul seçimlerine hazırlandığını düşünüyorum. Usulsüzlük yapıldığına dair iddialara geçmeden önce, seçmen kaydırmalarla ilgili fikrimi belirteyim.

Açıkça yazmak gerekirse Şırnak´a devlet memuru seçmenler kaydırıldığı ve bu memurların Ak Parti´ye oy verdiği iddia edilmekte. Benzer bir iddia HDP´nin doğuda güçlü olduğu illerden, batıya ve özellikle İstanbul´a seçmen kaydırdığı iddia ediliyor. Hukuka ve kanunlara uygun yapılan kaydırmalar mubahtır. Fakat seçmen kaydırdığınız adreste, rakip seçmenin oy kullanmasının önüne geçerseniz, (Ak Partililer Büyükçekmece´de böyle yapıldığını iddia ediyor) bu bir seçim hilesi ve oy hırsızlığıdır.

İddialara gelecek olursak:

Ak Partili yetkililerin önemli iddialarından birisi Büyükçekmece´de usulsüz seçmen kaydı iddiaları var. Şöyle ki CHP´ye ait Büyükçekmece Belediyesinin çalışanlarından birisinin (M.Ö.S), Büyükçekmece ilçe nüfus müdürlüğüne, geçici görevle 2 YIL ÖNCE atanması yaptırılmış. Bu şahıs, ilçedeki boş dairelere 2018 Eylül, Ekim, Kasım ve Aralık aylarında, usulsüz kayıt yapmaktan 2019 Ocak ayı içerisinde tutuklanmış. Ak Parti´liler, Büyükçekmece´de 20 Binin üzerinde seçmenin boş binalara, arsalara, konteynırlara, TIR garajlarına kayıt yaptırıldığını iddia ediyor. Ak Partililerin bir diğer iddiası, aynı nüfus memurunun eliyle, 3.000´in üzerinde Ak Partili seçmenin kaydı düşürülüp, aynı yere CHPli seçmenler kaydedilmiş. 3.000´in üzerinde Ak Partili seçmen, Büyükçekmece´de oy kullanamamış.

HDP 2017 yılından itibaren, doğu vilayetlerinden kendi seçmenlerinden bazılarını, İstanbul´a kaydırdığı iddia ediliyor.

HDP, İstanbul´daki taraftarlarını örgütlü bir şekilde yönlendirerek, İmamoğlu´nun oylarının bu miktarlara gelmesi sağlanmıştır?

Üst aklın sandık hileleri ve HDP desteği olmasa, İmamoğlu bu kadar yüksek bir oy alması mümkün olamazdı iddiaları var.

Bütün bu unsurların yanında ve belki de daha önemli bir unsur, AK PARTİ seçmenleri arasında bulunan ?hoşnutsuz´ seçmenlerin, psikolojik etkisi. Bütün bu etkenlerden sora şu acı hakikati söylemeliyim:

CHP, İstanbul´daki bariz Ak Parti üstünlüğünü, boşa çıkarmayı başarmıştır. Daha doğrusu adını koyamadığımız, ÜST AKIL bunu başarmıştır.  Sonuç olarak, İstanbul´daki sandıklarda ve seçim tutanaklarında yapılan usulsüzlükler, açığa çıktıkça; 15 Temmuz Darbe girişiminin artçıları devam etmekte, diye düşündüm.

 

Peki, ne yapılmalıdır. Yapılması acil olanlar:

Son balkon konuşmasında: ?Milletimizin, sandıkta partimize verdiği mesajı da aldık.´ sözünüzün, gereğini yapmanızı bekliyoruz.

Devlet dairelerinde, Bakanlıklarda, Belediyelerde, Parti Teşkilatlarında; lüks, israf ve nimet azgınlığının önüne;  acil olarak geçilmelidir.

Ben İstanbul´u bildiğim için. Öncelikle Ak Parti İstanbul İl Başkanlığı tepeden tırnağa yenilenmeli.

İstanbul´da sandıklarda görev alan Ak Partili müşahitlerin, vurdumduymazlığının hesabı sorulmalı.

Orta ve uzun vadede, yapması gerekenler:

Sayın Cumhurbaşkanım, öncelikli olarak size ulaşılmasını engelleyen tüm unsur ve kişileri, ortadan kaldırın. Size ulaşmak isteyen kimselerin ulaşabilmesinin önünü açınız.

Böylece Ak Partili Belediyelerde ve teşkilatlarda olan bitenlerin, sağlıklı bir şekilde, size ulaştırılmasının önü açılmış olacak.

Ak Parti´nin ana omurgasına ve kritik makamlara; Milli Görüş çizgisinden Akıncılar ve MTTB´de görev yapmış olup, kenarda köşede unutulmuş kimseler getirmelidir.

Hemşericilik illetinden, acilen vazgeçilmeli. Dobra dobra söylemek gerekirse, Parti içindeki Laz hegemonyasına son verilmeli.

Teşkilat alt tabanının desteklediği ehil kimseler, idare heyetine getirilmeli.

Milletvekili, Belediye Başkanları, kesin olarak teşkilatlar ve taban tarafından belirlenmeli.

Tekebbür gösteren ve halkla bağını koparan teşkilat mensupları, anında te´dip edilmeli, gerekirse görevlerinden alınmalı.

özet olarak, Ak Parti kendi fabrika ayarlarına acilen dönmeli?



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz