Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

14 Mayıs´ta başlayan yarışma 19 Mayıs´a kadar sürecek

Filistinliler Eurovision´un Tel Aviv´de Düzenlenmesini Protesto Etti

14 Mayıs´ta başlayan yarışma 19 Mayıs´a kadar sürecek

Filistin´deki ulusal ve İslami direniş grupları bugün (16 Mayıs Perşembe), Eurovision şarkı yarışmasının Filistin´in 1948´de işgal edilmiş bölgesindeki Tel Aviv´de, ahalisi zorla kovulmuş ve binaları tahrip edilmiş Şeyh Munis ve El-Menşiyye köylerinin enkazı üzerinde düzenlenmesini protesto etti.

Direniş gruplarının ortak açıklamasında şu ifadelere yer verildi: "Sanat ve müziğin insanlar arasında diyalogda, halkların birbirine yaklaştırılmasında ve birlikte yaşama ve istikrarın güçlendirilmesinde önemli rolü olduğuna inanıyoruz. Ancak bu hiçbir zaman sanat ve müziğin işgalin suçlarının üstünün örtülmesine ve onun sayfasının beyaz gösterilmesine gerekçe oluşturamaz."

Açıklamada Eurovision şarkı yarışmasının işgal altındaki topraklarda düzenlendiği sırada işgalcilerin Filistin halkına, kültürüne ve kutsal değerlerine yönelik suçlar işlemeye devam ettiğine dikkat çekildi.

Filistin´deki direniş grupları ve muhtelif sivil toplum kuruluşları yarışma öncesinde de Avrupa´nın bu konudaki tutumunu eleştiren açıklamalarda bulunmuş ve yarışmanın boykot edilmesi çağrıları yapmışlardı.

@Copyright Filistin Enformasyon Merkezi



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER