Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

´130 milyar dolarlık altın yüklü´ Rus savaş gemisi 113 yıl sonra bulundu

1905 yılında Rus-Japon Savaşı sırasında batan bir Rus savaş gemisi 113 yıl sonra bulundu. Güney Kore açıklarında bulunan gemide, 130 milyar dolar değerinde altın olduğu iddia ediliyor.

´130 milyar dolarlık altın yüklü´ Rus savaş gemisi 113 yıl sonra bulundu

19 Temmuz 2018 Perşembe

DUVAR Bir asırdan uzun zaman önce batan bir Rus savaş gemisinin, Güney Kore´de bir adanın açıklarında bulunduğu belirtildi. Geminin, Rusya´nın o dönemki Pasifik Filosu´na ait olan 130 milyar dolar değerinde altın taşıdığı iddiası ise sosyal medyada büyük ilgi çekti.

1905´TE JAPONYA BATIRMIŞTI

5 bin 800 ton ağırlığındaki Dimitrii Donskoia adlı gemi, 20´inci yüzyılın ilk büyük savaşı sayılan Rus-Japon Savaşı´nda, 1905 yılında Japon gemileri tarafından pusuya düşürülünce kendi mürettebatı tarafından batırılmıştı. Bu gelişme, sonuç olarak Japonya´nın kazandığı savaşta kritik bir an sayılıyor.

Yıllardır gemiyi arayan Güney Kore şirketi Shinil Group,şimdi savaş gemisinin bulunduğunu açıkladı. Şirket, geminin fotoğraflarını ve görüntülerini internette paylaştı. Geminin ana gövdesinin top atışından ağır hasar gördüğü, arka tarafının neredeyse tanınmaz halde olduğu ama güvertesi ile kenar bölümlerinin sağlam olduğu belirtildi.

130 MİLYAR DOLAR DEĞERİNDE ALTIN İDDİASI

Mürettebatın maaşlarını ve liman masraflarını ödemek için kullanıldığı bilinen gemide en az 130 milyar değerinde altın bulunduğu da iddia ediliyor. Rusya´nın Uzak Doğu Federal Üniversitesi´nden profesör Kirill Kolesnichenko bu iddiaların gerçek dışı olduğunu, tren yolunu kullanmak yerine tek bir gemide bu kadar çok altın tutulmasının akla yatkın olmadığını söyledi.

Altın iddiasında ısrarcı olanlar ise gemiyi kendi mürettebatının batırmasını dayanak olarak olarak gösteriyor. Sosyal medya da, gemiyi bulan Güney Kore şirketinin bu altınları ne yapacağını şimdiden konuşmaya başladı? (Dış Haberler)

Kaynak; Gazete Duvar



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER