Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

10 ÜLKEDE ´KARDEŞLİK SOFRASI´ KURULDU

Anadolu Öğrenci Birliği, Dünya Yetimler Günü´nde 10 ülkede kurulan kardeşlik sofralarıyla yetim çocukların yüzünü güldürdü.

10 ÜLKEDE ´KARDEŞLİK SOFRASI´ KURULDU

Anadolu Öğrenci Birliği tarafından düzenlenen üçüncü geleneksel kardeşlik sofrası bu yıl Kudüs, Makedonya, Bosna Hersek, Arnavutluk, New York, Kırgızistan, Somali, Bangladeş, Kıbrıs ve İdlib´de kuruldu. 

Tamamen öğrenciler tarafından Türkiye´nin dört bir yanından toplanan bağışlarla, İyilikder Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği organizasyonu ile 10 farklı ülkede yetimler için sofralar kuruldu. Kurulan sofralara bölge halkının ilgisi büyüktü. İftar programının yanı sıra yetim aileleri ziyaret edilip, Ramazan kumanyaları ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı.

Anadolu Öğrenci Birliği Genel Başkanı Mesut Çaça, AA muhabirine yaptığı açıklamada, birliğin çatısı altındaki Türkiye´deki dernek üyesi üniversite öğrencilerinin katılımıyla Kudüs, Makedonya, Bosna Hersek, Arnavutluk, New York, Kırgızistan, Somali, Bangladeş, Kıbrıs, Suriye´de yetim çocuklar için iftar saatinde "Kardeşlik Sofra´sı" kurduklarını belirtti.

Düzenlenen etkinlikler kapsamında ayrıca yetim çocukları evlerinde de ziyaret ettiklerini ifade eden Çaça, üniversite öğrencilerinin bağışlarıyla temin ettikleri Ramazan kumanyalarını ihtiyaç sahibi yetim çocukların ailelerine teslim ettiklerini kaydetti.

"Amacımız Türkiye´de olduğu gibi dünyada da yetim kardeşlerimizi gündeme getirmek ve bu konuda bir farkındalık oluşturmak." diyen Çaça, şöyle konuştu:

"Bizler inanıyoruz ki her yetim bizim emanetimizdir. Anadolu Öğrenci Birliği olarak tüm dünyaya sesleniyoruz ki, bizler emanetlerimize sahip çıkıyoruz. Kardeşlik Soframız 2018´de toplamda on ülkede kuruldu. Türkiye´de ki farklı üniversitelerden gönüllü öğrencilerimiz 10 ülkedeki faaliyetlerimiz kapsamında görevlendirildi.

Amacımız aynı zamanda Türkiye´deki üniversite gençliğinin yardım severliğini ve hayırseverliğini ortaya koymak ve onların bu konudaki hassasiyetlerini attırmak oldu."

Çaça, her yıl Dünya Yetimler Günü´nde kurdukları "Kardeşlik Sofrası´nın" üçüncüsünü gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.

Bu tür etkinlikleri bundan sonrada sürdürmeye devam edeceklerini aktaran Çaça, "Dünyanın neresine gidersek gidelim herkes bizi Türkiye aşkı ve sevdası ile karşılıyor. Bir kez daha Türkiye´den dünyadaki yetim çocuklara umut verdik ve bu umutla yetim çocuklara yönelik çalışmalarımıza devam edeceğiz." dedi.

 /resimler/2018-6/3/0519248471622.jpg

/resimler/2018-6/3/0520594879500.jpg

 

/resimler/2018-6/3/0525159884582.jpg

/resimler/2018-6/3/0525555979056.jpg

 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER