Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

1. Körfez Savaşının Mimarı İşgalci ABD´nin 41. Başkanı Baba George H. W. Bush Öldü

George H. W Bush kimdir?

1. Körfez Savaşının Mimarı İşgalci ABD´nin 41. Başkanı Baba George H. W. Bush Öldü
 
1. Körfez Savaşının Mimarı İşgalci ABD´nin 41. Başkanı Baba George H. W. Bush Öldü

Eski ABD Başkanı George H. W. Bush´un 94 yaşında hayatını kaybettiği açıklandı. Ölüm haberini, eski başkanın kendisi gibi başkanlık görevini yapan oğlu George W. Bush duyurdu.

Oğlunun da ABD başkanı olması sebebiyle, ´Baba Bush´ olarak anılan George H. W. Bush, Nisan ayında eşi Barbara Bush´u kaybetmişti.

George H. W Bush kimdir?

George Herbert Walker Bush, 12 Haziran 1924 tarihinde Milton Massachusetts´te doğdu. 1989-93 yılları arasında Amerika Birleşik Devletleri´nin (ABD) 41. başkanı, 1981-89 yılları arasında da ABD´nin 43. başkan yardımcısı olarak görev yaptı. Bush, 2. Dünya Savaşı gazisi son ABD başkanıydı. Bush, ABD´nin 43. başkanı George W. Bush´un da babasıydı. 

Bush, Greenwich´te büyüdü. Andover´daki Phillips Akademisi´ni bitirdikten sonra Deniz Kuvvetleri Yedek Birlikleri´nde yedeksubay oldu. 2. Dünya Savaşı sırasında (1942-44) Büyük Okyanus´taki uçak gemilerinde torpido bombardıman pilotu olarak görev yaptı. Üstün Uçuş Nişanı´nı kazandı.

1988 başkanlık seçimlerinde neredeyse rakipsiz biçimde partisinin adayı oldu ve Demokrat Parti´nin adayı Massachusetts valisi Michael Dukakis karşısında halkın yüzde 54´ünün oyunu alarak seçimi kazandı.

 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER