Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

?TÜRKİYE´NİN GÜÇLÜ BİR YÖNETİCİYE VE SİSTEME SAHİP OLMASI ÇIKARIMIZA´

Macaristan Başbakanı Orban, Türkiye´nin güçlü bir yöneticiye ve sisteme sahip olmasının kendi çıkarlarına olduğunu söyledi.

 ?TÜRKİYE´NİN GÜÇLÜ BİR YÖNETİCİYE VE SİSTEME SAHİP OLMASI ÇIKARIMIZA´

12. 10. 2018 Cuma

BUDAPEŞTE

Macaristan Başbakanı Viktor Orban, Macaristan devlet radyosu Kossuth Radio´daki haftalık konuşmasında, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın 8-9 Ekim´de Macaristan´a yaptığı resmi ziyareti değerlendirdi.

Macaristan´ın da yer aldığı Orta Avrupa bölgesinde tarihte olduğu gibi bugün de Berlin, Moskova ve İstanbul´un etkili olduğunu kaydeden Orban, bu yüzden söz konusu üç ülkeyle Macaristan´ın iyi ilişkilere sahip olmasının önemli olduğunu vurguladı.

"Güvenliğimiz Türkiye´nin izlediği politikayla doğrudan alakalı"

Halihazırda Türkiye´de 4 milyon mültecinin yaşadığını, Türkiye´nin söz konusu mültecilere geçiş izni verdiği takdirde büyük çoğunluğunun birkaç gün içinde Sırbistan-Macaristan sınırına varacağına dikkati çeken Orban, Macaristan´ın güvenliğinin Türkiye´nin izlediği politikayla doğrudan alakalı olduğunu belirtti.

Orban, "Türkiye´nin güçlü bir yöneticiye ve sisteme sahip olması çıkarımıza." dedi.

Orban, Macaristan´ın, Batı Avrupa ülkelerinin demokrasi konusunda diğer ülkelere ders vermesini tasvip etmediğini, bu konuda öncü sayılan ABD´nin de bu davranışının herhangi bir sonuç vermediğini fark ettiğini söyledi.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER