Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Krizli, problemli, müzikli ve sinemalı bir yaşam...

Mehmet Barlas- 18.02.2018

 Krizli, problemli, müzikli ve sinemalı bir yaşam...

Toplumların yaşamı çok boyutludur.
Askerlerimizin Afrin operasyonundaki adımlarını izlerken, bir yandan da Amerika´nın, Rusya´nın, İran´ın bize karşı ne tür yaklaşımlar sergileyeceklerini anlamaya çalışırız. Bu arada üç meslektaşımıza verilen müebbet hapis cezasının nasıl olsa Yargıtay´da yeniden değerlendirileceğini ümit ederken, "AmerikaÖcalan´ı bize vermeseydi, idam cezası hâlâ geçerli olurdu" diyerek halimize şükrederiz.

Sezenim´in şarkıları 
Söylediğim gibi bu tür kriz içerikli konular arasında hayat devam ediyor.
Örneğin sevgili Muazzez Abacı "Sezen´imin Şarkıları" albümünü çıkarmış... Sezen Aksu´nun unutulmaz şarkıları "İkinci Bahar", Tutuklu", "Sarı Odalar" falan Abacı´nın yorumuyla yeni boyutlara ulaşıyor. Bu albümü bırakıp güzelim Dilek Türkan´ın "AN" albümünü dinlemeye başlıyorum.
İki bölümlü bir albüm bu...
1918 ve 2018 başlıklı iki disk var.
Derya Türkan´ın kemençede, Göksel Baktagir´in kanunda, Yurdal Tokcan´ın udda olduğu 1918´deki Yorgo Bacanos´un "Bir Yaz Gecesi"ni, bu yazıyı yazarken dinliyordum.

Şennur Dinleyen olayı
Bunlarla bitmiyor yeni yayınlar...
Tanburi Pelin Değirmenci ile kanuni Devrim Ekiz´in ortak çalışmaları olan "Gamteli" albümü de, dinlenilmesi gereken bir çalışma. Hafta içinde Pelin Değirmenci tanburu ile bendeydi.
O çaldı Bekir Ünlüataer söyledi, ben de hayal ufuklarında dolaştım. Bu arada geçen günlerden birinde Şennur Dinleyen´i dinledim ve kendimi taş plaklar devrinde yaşıyorum sandım. Şennur Dinleyen kemani Turay Dinleyen´in kızı... Baba çalıp kız söyleyince kemanla insan sesi bir oluyor. Pera Müzesi´ndeki konserler de devam ediyor. Son olarak Münip Utandı´nın Yesari Asım şarkılarını yorumlamasının kaydını dinledim.

The Post filmi 
Bu arada Meryl Streep´in Kay Graham´ı Tom Hanks´ın da Ben Bradlee´yi canlandırdığı Spielberg´in "The Post" filminde, Kay Graham´ın kızı Lally Veymouth´un İstanbul´a geldiğinde bana anlattıklarının doğrulanmasını da izledim. Lally Veymouth "Annem Vietnam kâğıtlarını yayınlarken uzun bir süre Beyaz Saray´a davet edilmemeyi bile göze aldı" demişti. Lally Veymouth´a Dinç Bilgin dönemi Sabah´ın İkitelli´deki binasını gezdirmiştim. Şaşırmıştı... "Siz ne kadar zenginsiniz, yüzme havuzu bile var bu binada. Biz Washington Post´da kahve parasını bile hesap ederiz" demişti... Şimdi izlenme sırasında Gary Oldman´ın Churchill´i canlandırdığı "Darkest Hour" filmi var.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz