Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

?KARTON KUTU´ FİLMİNE 41 ÖDÜL

Suriyeli bir çocuğun yaşadıklarını ?Karton kutu? adlı kısa filminde anlatan Merve Çirişoğlu 41 ödül kazandı. Onun başarı hikayesi henüz öğrenciyken kitap ayraçlarıyla başlamıştı.

 ?KARTON KUTU´ FİLMİNE 41 ÖDÜL

28. 09. 2018 Cuma

Onun hikayesi, bir kitap ayracından uluslararası ödüllere, İstanbul´dan Londra´ya uzanan bir başarının öyküsü... Henüz bir üniversite öğrencisiyken üç kişinin katarakt ameliyatını yaptırmak için yola çıktı. Kitap ayraçları tasarladı, kazancıyla üç değil tam 21 ameliyat yaptırdı. Hedefine fazlasıyla ulaşmak Merve Çirişoğlu´nu durdurmadı. Arkadaşlarının da desteğini alıp bu kez yetim çocuklar için çalışmaya devam etti. Kitap ayraçlarına anahtarlıklar, rozetler, not defterleri ve magnet gibi ürünler eklendi. Elde edilen gelir Malavi ve Bangladeş´te birer yetimhaneye, Patani de ise bir okula dönüştü. Öğrenci evinde başlayan bu iyilik hareketi, destek verenlerle birlikte büyüdü ve İyilikhane Çocuk Derneğiçatısı altına girdi. 

Merve Çirişoğlu da derneğin yönetim kurulu başkanı oldu. Boğaziçi Üniversitesindeki lisans eğitimi bitince gönül verdiği işi yapmak için University of the Arts London´a başvurdu. Burada Animasyon bölümüne girdi. Bitirme tezi olarak hazırladığı kısa film The Box yani Karton Kutu ile 52 ülkede 225 film festivaline katılıp 41´inde ödüller kazandı.  Filminde savaş mağduru Suriyeli bir yetimin hikayesini konu alan Merve Çirişoğlu, 2017 yılında Türkiye Diyanet Vakfı´nın düzenlediği ?Uluslararası İyilik Ödülleri?nden birinin de sahibi oldu. 

Animatör, illüstratör, tasarımcı ve matematikçi unvanlarının tümünü başarıyla taşıyan Merve Çirişoğlu, Birleşmiş Milletler Genel Merkezinde düzenlenen özel programa davet edildi, filminin sunumunu yaptı ve hikayesini TEDx üzerinden binlerce kişiyle paylaştı.

Kaynak: TRT Haber



Anahtar Kelimeler: KARTON KUTU FİLMİNE ÖDÜL

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz