Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

FT: Türkiye S-400 alarak jeopolitikada ´tektonik kayma´ yarattı

İngiliz Financial Times gazetesi, Türkiye´nin Rusya´dan S-400 hava savunma sistemleri almasının ABD ile olan ilişkisinin yönünü değiştirerek jeopolitikada ´tektonik kayma´ya neden olduğunu yazdı.

   FT: Türkiye S-400 alarak jeopolitikada ´tektonik kayma´ yarattı

İngiliz Financial Times gazetesi, Türkiye´nin Rusya´dan S-400 füze savunma sistemleri almasının jeopolitikada ?tektonik kayma´ yarattığını yazdı. Gazete Türkiye´nin Rusya´yadan S-400 almasını ?Batı´nın rakibinden askeri teçhizat alan NATO´nun hayati öneme sahip üyesinin bu cüretkar eylemi, özellikle Rus ve Türk liderlerin kişisel bağlarının pekişmesinin ve en az bunun kadar önemli olan Ankara-Washington hattındaki gerilimin tırmanmasının bir sonucu? olarak nitelendirdi.

?TÜRKİYE-ABD İLİŞKİLERİ SON 10 YILIN EN DÜŞÜK SEVİYESİNE GERİLEYEBİLİR´

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın S-400 anlaşmasının ?son yüzyılın en önemli anlaşması´ olarak nitelediğini anımsatan FT, ?ABD´yle ilişkilerdeki soğukluk, Erdoğan´ı yeni müttefik arayışına itti ve S-400 alımı, Türkiye-ABD ilişkilerini son 10 yılın en düşük seviyesine indirme tehdidi oluşturuyor? yorumunda bulundu.

?ERDOĞAN BÖLGESEL GÜÇ PLANINI GERÇEKLEŞTİRME İMKANINI GÖRDÜ´

Türkiye´nin Rusya´ya gözle görülür yönelişini ?tektonik kayma´ ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin´in diplomatik zaferi olarak gören FT, Erdoğan´ın Putin´le ilişkisinde ?Türkiye´yi bölgesel güç yapma planını gerçekleştirme imkanı´ gördüğünü vurguladı.

FT´ye konuşan Ekonomi ve Dış Politika Araştırmaları Merkezi (EDAM) Başkanı Sinan Ülgen, bu kaymayı olağanüstü ve şaşırtıcı bulurken kazanan tarafın Ankara ve Washington değil, Moskova olduğunu belirtti. Ülgen, Suriye´deki gelişmelerin Washington´a güvenini gerçekten sarstığının altını çizdi.

Kaynak: Sputnik



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER