Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

"40 YILLIK HASRET SONA ERDİ"

İzmit Vakıflar Yurdu´nda Kalan Dostlar Buluştu

11 Şubat  Pazar günü İzmit Seka Park Hotel,  çok gecikmiş bir buluşmaya ev sahipliği yaptı.  1970-2000 yılları arasında İzmit´teki ortaöğrenim öğrencilerinden dar gelirli birçok öğrenciye barınma imkanı sağlayan, Vakıflar Öğrenci yurdunda kalmış olan eski dostlar neredeyse 40 yıl boyunca görüşemedikleri arkadaşlarıyla buluşup yeniden tanışıp hasret giderdiler.

100 kişilik öğrenci kapasitesiyle başta İzmit İmam Hatip Lisesi olmak üzere değişik okullarda okuyan yüzlerce öğrenciye 30 yıl boyunca ev sahipliği yapan Vakıflar Yurdu´nda öğrenci/belletmen/hizmetli ve idareci olarak bulunmuş yaklaşık 110 eski dost bir araya geldi.

1980 sonrasında 2 yıl yurtta belletmen olarak görev yapan eski bakanlardan Faruk Çelik´in yanında; Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu´nun katıldığı hasret buluşmasında uzun zamandır birbirinden kopuk/habersiz yaşayan kadim dostlar  sanki aradan 40 yıl geçmemişçesine yeniden kaynaşıp eski günleri yeniden yaşadılar, anılarını tazelediler.

 

/resimler/2018-2/13/1819246884713.jpg

Kur´an-ı Kerim okunarak başlanan hasret buluşması tanışma/hatırlama konuşmalarından sonra öğle yemeği ve namazından sonra da devam etti. Kadim arkadaşlar uzun uzun eski günlerini yad ettiler. Yurtta öğrenci olup veya değişik görevlerde bulunup da ahirete göçmüş arkadaş ve abilerin de unutulmadığı toplantı geç saatlere kadar sürdü. Hizmetli olarak görev yapan İsmail, Hüseyin, Ahmet, Selahattin ve Naim abilerin adları hayırla anıldı. Halen felçli olarak evinde yaşayan eski aşçılardan ?Mehmet Abi? bizzat Faruk Çelik Bey ve bir grup arkadaşı tarafından ziyaret edildi.

1999 depreminde eşi ve iki çocuğuyla Gölcük´te vefat eden, adı uzun yıllar görev yaptığı Vakıflar Yurdu´yla özdeşleşen Merhum Ramazan Zeybek´in damadı Abdullah Üzmez´in de katıldığı toplantıya, değişik dönemlerde görev yapmış belletmenlerden, Kocakaymaz İlköğretim Okulu Müdürü Necdet Dorak, Ankara TEDAŞ Genel Müdürü İbrahim Cüneydi Yıldırım, KEDAŞ Genel Müdürü Ramis Derici de iştirak etti. İçlerinde, imam-hatip, öğretmen,  vaiz, müftü, daire başkanı, öğretim üyesi,  genel müdür ve ticaret erbabı gibi birçok meslek dalında halen hizmetlerine devam eden eski dostların ortak kanaati ise; Vakıflar Öğrenci Yurdu´nun kişiliklerinin şekillenmesinde en önemli faktör olduğu ve çözülemeyen eğitim sorunu ve iyi insan yetiştirme konusunda örnek bir model olabileceği önünde.

Bu minvalde, depremden sonra yıkılmış, arsası halen Kocaeli Valiliği Göç İdaresi´ne otopark olarak hizmet veren Santral mevkiinde bulunan yurdun arsasına eski ruhuna uygun yeni bir bina kazandırılması herkesin ortak arzusu. Konuşmasında bu konuya da değinen Sayın Faruk Çelik konunun bizzat takipçisi olacağının sözünü verdi

40 yıllık hasretin bitiş öyküsü:

İstanbul´da ikamet eden 3-4 arkadaşın eski dostları yeniden keşfetme düşüncesiyle 3 ay önce Süleymaniye´de başlattıkları aylık buluşmalar Ümraniye´deki altı kişilik ikinci buluşmadan sonra İzmit´teki arkadaşların olaya el koyması ve  kurdukları WHATSAPP grubu sayesinde 11 Şubat´taki üçüncü buluşmada amacına ulaşmış.  

40 yıllık kaybı telafi etmek istercesine geleneksel hale getirmeye karar verdikleri toplantıya şimdiden  ev sahipliği talebinde bulunanların sayısı bir elin parmaklarını geçmiş?

?Ve; "Kadim Dostlar" yazın Uludağ´da buluşmak umuduyla ayrıldılar.



Anahtar Kelimeler: YILLIK HASRET SONA ERDİ

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


Kâtip Kara
14.02.2018 12:03:32
Böyle bir imkâmdan yoksun olduğum için sizlere özendim. Hem Müslümanlar ve hem de elden yitip giden değerler açısından iyi bir şey. Rabbimiz böyle manzaraları her dem daim kılsın. Bu canlar içerisinde günümüzde bizlere nice ufuklar açmış bulunan, açan, ya da ´açacak´ veyahutla açabilecek olan var mı?

YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER