Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

2019 parasız yatılılık ve bursluluk sınav tarihi belli oldu

PYBS 2019 ne zaman yapılacak? sorusu sınava girecek olan öğrenciler ve velileri tarafından araştırılıyor. PYBS 2019 başvuru tarihi ve başvuru şartlarının detaylarını merak edenler için derledik. Milli Eğitim Bakanlığı 5, 6, 7, 9, 10 ve 11´inci sınıflar iç

2019 parasız yatılılık ve bursluluk sınav tarihi belli oldu

PYBS 2019 ne zaman yapılacak? PYBS 2019 başvuru tarihi ve başvuru şartlarının detaylarını öğrencisini bu sınava hazırlayan veliler için derledik. Milli Eğitim Bakanlığı 2019 bursluluk sınavı (PYBS) tarihinı açıkladı.  Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı´na 5, 6, 7, 9, 10 ve 11´inci sınıf öğrencileri başvurabilecek. Bursluluk sınavına giren ve bu sınavda başarılı olan öğrenciler 2019-2020 eğitim öğretim yılı için eğitim desteği alacak. Milli Eğitim Bakanlığı ( MEB) tarafından düzenlenen Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı (PYBS) için başvurularını geçtiğimiz yıl mart ayında almıştı. Son başvuru tarihi ise 5 Nisan olarak açıklanmıştı.Veliler şimdiden 2019 PYBS bus miktarını ve PYBS 2019 taban puanlarını araştırıyor. PYBS başvuruları ve 2019 bursluluk sınavıyla ilgili  tüm bilgileri ve son dakika gelişmelerini haberimizden takip edebilirsiniz. 

19-01/10/pybs-2019-ne-zaman-yapilacak.jpg

 PYBS 2019 NE ZAMAN YAPILACAK?

İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS), eski adı Parasız Yatılı ve Bursluluk Sınavı´nın (PYBS) 2019 tarihi belli oldu. Bursluluk sınavı başvuru işlemleri http://www.meb.gov.tr, http://www.odsgm.meb.gov.tr veya https://e-okul.meb.gov.tr internet adreslerinden gerçekleşecek. Ortaokulların 5, 6, 7, 8´inci, liselerin hazırlık sınıfı ile 9, 10 ve 11´inci sınıflarına yönelik düzenlenen bursluluk sınavı geçtiğimiz yıl İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) adını almıştı. İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (2019 İOKBS) 2 Haziran 2019 tarihinde gerçekleşecek. 5, 6, 7, 8, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11 inci sınıfların sınavı, 03 Haziran 2018 yurt içi ve yurt dışı sınav merkezlerinde Türkiye saatiyle 10.00´da merkezî sistemle aynı anda başlayıp, tek oturum olarak yapılacak. Sınavda 4 (dört) seçenekli 100 soru sorulacak, sınav süresi 120 dakika olarak uygulanacak.

219 PYBS BURS MİKTARI NE KADAR? 

2019 pybs burs miktarı henüz açıklanmadı. PYBS burs miktarları geçen sene 1 ayda bir yatırılmak koşuluyla 234,70 TL?dir. Parasız yatılılık ve bursluluk ödemeleri her ay ödenir. Genelde ödemeler yaklaşık 10-15 gün gecikmeyle ödenir. daha önce kazanmışsanız ekim ayında paranızı alacaksınızdır fakat genelde kasım ayına aksar.

19-01/10/pybs-2019-basvuru-tarihi-ve-basvuru-sartlarinin-detaylari.jpg

PYBS SINAV BAŞVURULARI NE ZAMAN?

Bursluluk sınavı başvuru tarihiyle ilgili henüz bir açıklama yapılmadı ancak geçtiğimiz dönem düzenlenen İOKBS için başvurular 5 Nisan´da sona ermişti. Öğrenciler ?2019 İOKBS Başvuru ve Uygulama e-Kılavuzu? paylaşıldığında ilgili mevzuata, http://www.meb.gov.tr ve http://www.odsgm.meb.gov.tr internet adreslerinden ulaşabilecekler. Sınav başvurusunun yapılabilmesi için öncelikle öğrencinin e-Okul sisteminde kayıtlı ve bilgilerinin güncel olması gerekmektedir.

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Milli Eğitim Bakanlığı´nın bursluluk sınavına başvuru için gerkli şartların bazıları aşağıda: 

a.Türkiye Cumhuriyeti veya Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşı olmak.

b. Mevzuatta belirlenen kayıt-kabul şartlarını taşımak.

c. Ortaokullar, imam-hatip ortaokulları veya özel eğitim ortaokullarının 5´inci, 6´ncı, 7´nci ve 8´inci sınıfları ile hazırlık sınıfı, 9´uncu, 10´uncu ve 11´inci sınıflarda öğrenci olmak.

ç. Ortaöğretim okullarında, sınavın yapıldığı ders yılında okul değiştirme cezası
almamış olmak.

d. Uzun süreli tedavi gördüğünü sağlık raporu ile belgelendirenler hariç, bulundukları sınıfta sınıf tekrarı yapmamış olmak.

e. Ailenin bir önceki mali yıla ait yıllık gelir toplamından fert başına düşen net miktarın, içinde bulunulan mali yılın merkezi yönetim bütçe kanununda belirtilen Millî Eğitim Bakanlığı okul pansiyon ücretinin en azının 4 katını geçmemesi kaydıyla maddi imkânlardan yoksun bulunmak. Ailenin 2016 yılı yıllık gelir 
toplamından fert başına düşen net miktarın 2017 Malî Yılı için tespit edilen 10.760,00 TL´yi geçmemesi gerekir. Aile gelirinin tespitinde ailenin 2016 yılında elde ettiği tüm gelirleri esas alınacaktır. Kanunlarla Özel Hak Tanınan Öğrenciler hariç geliri bu rakamı geçen öğrencilerin kontenjan durumlarına bakılmaksızın İOKBS başvuruları kabul edilmeyecektir.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER