Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

İran Dışişleri Bakanı Zarif: ABD´nin İran´ı kaybettiğini kabullenmesi en iyisidir

İran Dışişleri Bakanı Zarif, ülkesinin ABD´nin istediği gibi "normal" bir devlet olmayacağını belirterek, Washington yönetiminin Tahran´ı kaybettiğini kabullenmesi gerektiğini ifade etti.

İran Dışişleri Bakanı Zarif: ABD´nin İran´ı kaybettiğini kabullenmesi en iyisidir

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo´nun İran ile ilgili açıklamalarına cevap verdi.

"ABD ne zaman nereye müdahale ettiyse orada kaos, baskı ve nefret oluştu." diyen Zarif, Pompeo´nun "İran´dan normal bir ülke olmasını istedikleri" şeklindeki açıklamalarına ilişkin şunları kaydetti:

"İran, ancak cehennem buz tutunca ABD´nin kukla yönetimlerini taklit edebilir ve Mike Pompeo´nun insan hakları modellerini uygulayarak ´normal´ bir ülke haline gelir ki ABD´nin burada istediği Şah yönetimi veya şimdiki kasap yönetimlerdir. O yüzden ABD´nin İran´ı kaybettiğini kabullenmesi en iyisidir."

ABD Dışişleri Bakanı Pompeo, çıktığı Orta Doğu turunun ilk durağı olan Ürdün´de yaptığı açıklamada, İran´dan "normal" bir ülke olmasını istediklerini belirterek, "İran´a yönelik baskıyı sadece diplomatik alanda değil ticari alanda da iki katına çıkaracağız." demişti.

Göreve başladığı tarihten bu yana ikinci kez Orta Doğu turuna çıkan Pompeo´nun Ürdün, Irak ve Mısır´dan sonra Suudi Arabistan, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Bahreyn, Umman ve Kuveyt´i ziyaret etmesi bekleniyor.  



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER