Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Ruh Sağlıksızlığı Yasası

Cafer KEKLİKÇİ

Ruh Sağlıksızlığı Yasası

Efendim biz sizi çok üzdük. Kürsülerden hasımlarımıza bağırarak üzdük, muarızlarımıza hakaret ederek üzdük. İktidarın kuyruğuna takılarak dün söylediklerimizin tersini söyledik üzdük, bir dediğimiz ötekini tutmadı üzdük. Ama üzülmeyin, bundan böyle üzüntünüzü engelleyecek yasa çıkaracağız! Herkes pek neşelenecek! Çünkü yasayla üzülmenizi yasaklayacağız! Amacımız ruh sağlığınızı korumaktır, üzülmeyin!

Her yıl olduğu gibi yeni yılla birlikte zamlar yağmur gibi yağıyor mu, yağsın! Sakın üzülüp de ruh sağlığınızı bozmayın! Ruh sağlığını koruma yasası çıkacak! Ekonomi kötü mü sakın kızmayın! İğneden ipliğe her şeye tek tek hiç istisnasız zam mı yapılıyor, yapılsın siz zil takıp oynayın! Oh oh zamlar da ne güzel böyle! Her şeye zam yapılıyor. Duydun mu komşu her şeye zam gelmiş! Hadi hep beraber sevinip eğlenelim! Üzülürsek ruh sağlığını koruma yasasıyla üzüntümüzden üzülme vergisi kesilebilir!

 

Ülkemizin içinde bulunduğu buhrana nasıl da çözüm bulundu ama! Ekonominin kötü gidişatına çözüm bulunamadıysa da ekonomik sıkıntı sebebiyle üzülenlere ve üzülecek olanlara üzülmemesi için çözüm bulundu; çözüm şu; üzülme kardeşim! Üzülürsen ruh sağlığın bozulur. Ruh sağlığını koruma kanununa muhalefetten hakkında bilmem kaç yıldan bilmem kaç yıla kadar hapis istenebilir! Hakkında tutanak tutulup gözaltı kararı alınabilir! Üzülürsen ruh sağlığını koruma yasasına muhalefetten ve ruh sağlığını devirmekten hakkında iddianame hazırlanabilir!

Zamlardan dolayı geçim sıkıntısı çekip ruh sağlığın bozulmaya mı başladı aman ha hemen engelle! Ruh sağlığına muhalefetten götürürler adamı! Geçim sıkıntısı çek ama sorduklarında çok iyiyim de, sakın kötüyüm deme! Asgari ücretle sadece nefes alıp ver ama mutluluktan havalara uçuyormuş gibi davran! Emekliysen emekli maaşın yetmediği için emekli olduğun halde onca yaşına rağmen torunun yaşındakilerin emri altında üç kuruş daha kazanıp geçinmeye çalış ama sorduklarında çok iyiyim de, emeklilerin kötü hallerini tasvir etme! Emeklilerin geçim sıkıntısı çektiğini, durumlarının kötü olduğunu söyleme, söylersen ruh sağlığını koruma yasasından gözaltına alınabilirsin!

Ruh sağlığını koru yoksa neden ruh sağlığın iyi değil diye hesap sorabilirler! Okullarda kendi kültürümüz aşağılansın aşağılamalara öfkelenmeyelim bizim gıcır gıcır ruh sağlığımız olsun! Laik düzende faiz yemeyen kalmasın buna karşı gelip kızmayalım ruh sağlığımızı koruyalım! Ülkede adalet diye bir şey kalmasın ama biz buna kızmayalım ruh sağlığımız uf olur! Parası olanın haklı olduğu düzene sövmeyelim ruh sağlığımızın ütüsü bozulur! Nasıl ruh sağlığı ama! Jilet gibi mübarek!

Dünyanın dört bir yanında mazlum halklara zulmedilsin, işkence yapılsın, öldürülsün, katledilsin, vatanından sürülsün ama bizim ruh sağlığımız pırıl pırıl kalsın! Zalimlere öfkelenmeyelim, sövmeyelim, kızmayalım aman aman ruh sağlığımız bozulur! Gücü elinde bulunduranlar güçsüz coğrafyaları işgal etsin biz onlara beddua dahi etmeyelim ruh sağlığımızı koruma peşinde olalım! Nasıl bir ruh ulan bu! Onca zulüm karşısında tık yok!

Sizi çok üzdük ruh sağlığı kanunu çıkaracağız



Anahtar Kelimeler: Sağlıksızlığı Yasası

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz