Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Bethnal Green metro istasyonu faciasında 173 kişi 15 saniyede öldü

İngiltere´nin 2. Dünya Savaşı´ndaki en büyük sivil kaybının yaşandığı Bethnal Green metro istasyonu faciasının yıl dönümünde ´Aslında ne oldu?´ sorusunun cevabı arandı.

Bethnal Green metro istasyonu faciasında  173 kişi 15 saniyede öldü

Dünyanın kara tarihinde büyük yere sahip olan 2. Dünya Savaşı´nda sadece bombalar ve mermiler öldürmedi sivilleri. Bir de yaşanan kaos ve panikte hayatını kaybedenler var. İngiltere bu acı tecrübeyi en ağır şekilde yaşayan ülkelerin başında geliyor.

173 kişi 15 saniyede öldü - Londra merkezde bulunan ve en işlek metro istasyonlarından biri olan Bethnal Green, 2. Dünya Savaşı sırasında 173 sivilin hayatını kaybettiği yerin adı. Kuvvetli bir hava saldırısının başlamasının ardından insanlar sığınacak bir yer arıyordu.

Londra merkezde bulunan ve en işlek metro istasyonlarından biri olan Bethnal Green, 2. Dünya Savaşı sırasında 173 sivilin hayatını kaybettiği yerin adı. Kuvvetli bir hava saldırısının başlamasının ardından insanlar sığınacak bir yer arıyordu.

En yakın yer, metro istasyonuydu. Tüm metro istasyonlarında olduğu gibi Bethnal Green´in de merdivenleri biraz dik konumdaydı. Önden bir anne ve kızı istasyona doğru girmeye çalıştı. Ancak dengelerini kaybedip aşağıya doğru yuvarlandılar.

173 kişi 15 saniyede öldü - En yakın yer, metro istasyonuydu. Tüm metro istasyonlarında olduğu gibi Bethnal Green´in de merdivenleri biraz dik konumdaydı. Önden bir anne ve kızı istasyona doğru girmeye çalıştı. Ancak dengelerini kaybedip aşağıya doğru yuvarlandılar.

Bu kaza zincirleme bir reaksiyona sebep oldu. Anne ve kızının ardından insanlar birbirlerinin üzerine düşmeye başladı. Bazıları o kalabalıktan dahi kaçmayı başarırken 200´den fazla insan üst üste düştü. Aralarından çoğu ezilirken, bazıları ise boğuldu.

Yazının devamı için...



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER